Hoelang mag je rijbewijs verlopen zijn ?

Mijn zoon zijn Nederlandse rijbewijs is een maand verlopen en hij woont nu in Duitsland en moet zijn rijbewijs verlengen.Wat zegt de wet hierover?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hoeft geen haast te maken met het verlengen. Je mag alleen in de tussentijd niet rijden. "Opnieuw afrijden is niet meer nodig, behalve als u nog in het bezit bent van een rijbewijs dat vóór 1 juli 1985 is verlopen."

Bronnen:
http://www.rijbewijs.nl/nl/houden/houden.a...

Met een verlopen rijbewijs mag je geen voertuig besturen waar een rijbewijs voor nodig is. Als je je rijbewijs wilt verlengen in het buitenland dan moet je dit volgens mij aanvragen bij het hoofdkantoor van de RDW in Zoetermeer. Volgens mij was dit in het verleden Veendam. Militairen in het buitenland hebben/hadden o.a. contact met locatie Veendam. Toegevoegd na 44 seconden: p.s. kijk even hier: http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/het_rijbewijs/

Voor zover ik weet mag je rijbewijs 1 seconde verlopen zijn, waarna je gewoon opnieuw rijlessen mag gaan nemen en opnieuw rijexame doen... Dat heeft mijn oom vorig jaar gehad. De dag nadat het rijbewijs verliep kreeg hij op een maandag ochtend dit antwoord mee bij het gemeentehuis...

Geen enkel legitimatie bewijs mag verlopen zijn.

Je rijbewijs mag niet verlopen zijn, op het moment dat de de datum verlopen is dat het vernieuwd had moeten worden mag je geen voertuig meer besturen maar in tegenstelling tot het verleden hoef je niet meer opnieuw rijexamen te doen als het langer dan een jaar te laat verrlengd word,maar blijft het tot je 70 jaar geldig indien op tijd vernieuwd.

Niet zo lang, zo snel mogelijk verlengen dus...!!

Met een verlopen rijbewijs mag je niet rijden zeker niet in Duitsland, maar je krijgt een jaar om het administratief te verlengen.

Op internet kun je vinden wat je moet doen. Heb het zelf dit jaar aan de hand gehad. Na 4 tot zes weken overgezet in Duits rijbewijs. Als het rijbewijs verlopen is, heb je een jaar de tijd om het te verlengen. Duits rijbewijs moet als je in Duitsland woont. Voordeel is dat deze langer geldig is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100