Wat is een computer in een auto?

Toegevoegd na 14 minuten:
Ik las bij de opties van een auto 'computer' en ik vraag me wat zo'n computer doet. Het zat bij de standaardopties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een computer in de auto kan meerdere dingen betekenen, of het is een computer die op dashboard aangeeft je verbruik wanneer je controlebeurt weer nodig is, cruise control enz enz. maar het kan ook een computer zijn die aanstuurt de benzine en de luchttoevoer van de motor.

Een boordcomputer in de auto geeft de bestuurder diverse informatie weer over bijvoorbeeld de buitentemperatuur, verbruik enz. Via een boordcomputer kun je info krijgen over o.a. de actuele tankinhoud, gemiddelde snelheid, buitentemperatuur, oliepeil, olietemperatuur, accuspanning, gemiddeld verbruik, rijbereik etc. Een systeem welke de bestuurder van extra informatie voorziet.

Een computer in de auto (boordcomputer) geeft informatie aan de bestuurder omtrent het voertuig (snelheid, toerental, temperatuur etc., zelfs is het mogelijk dat er een routeplanner is ingebouwd) geeft mogelijk informatie over zaken buiten de auto (buitentemperatuur, auto die borden herkent etc.), voert zelfstandig handelingen uit (noodstop, fileparkeren, etc.) en zorgt ervoor dat de motor optimaal werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100