waarom staat er soms een cijfer boven een streepje op een kenteken?

Op een sommige kentekens staat boven 1 van de streepjes een 1. Waarom is dat, en zijn er ook kentekens met een 2? En staat het cijfer ook wel eens op het laatste streepje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sinds een aantal jaren wordt er bijgehouden hoe vaak mensen een nieuwe kentekenplaat aanvragen. Hierbij wordt dus het kenteken niet gewijzigd maar wordt er een klein nummer op de plaat geplaatst die aangeeft hoe vaak er dus een nieuwe is aangevraagd. Als iemand dus geflitst wordt met een gewone plaat, terwijl er een nieuwe is aangevraagd (met het cijfer 1 erbij op) weet men dus dat de geflitste auto rondrijdt met een gestolen kentekenplaat. Geen boete dus voor de rechtmatige eigenaar.

Dan is het kenteken dus zonder 1 is gestolen en dan kun je een nieuwe aanvragen bij de gemeente en dan krijg je er een met een 1 erop en alsdie word gestolen dan komt er een 2 op te staan

Dat betekent dat het de tweede kentekenplaat is (bv eerste is kapot gegaan bij een ongeluk) Je ziet ook wel eens een 2, dan is het dus de derde plaat

Dit betekent dat het de tweede set is die uitgegeven is. Als er een 2 staat is het de derde set. Als je één of alle twee je nummerborden kwijt bent moet je nieuwe aanvragen. Deze krijgen dus een cijfer op de plaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100