Hoe lang moet je rijden voordat je accu weer helemaal vol is?

En hoeveel kleine stukjes kan je rijden op een volle accu?

Ik rij vaak kleine stukjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

met 30 minuten op de snelweg moet je accu weer helemaal vol zijn bij snelheden van rond de 100 laad de accu beter bij dan lagen omdat de dynamo sneller draait ik rijd zlf ook vnl korte stukken en rijd soms even een stukje om zeker als het buiten koud is ook laat ik vaak de achterruit verwarming uit staan omdat deze veel stroom gebruikt

een kwartier minimaal Toegevoegd na 1 minuut: dat was een antwoord op hoelang je na een lege accu moet rijden voor hij weer vol genoeg is... zodat hij de volgende keer weer start.

Een volle accu die in goede conditie is,daar kun je behoorlijk lang mee rijden. Ik rij elke dag 4 km naar mijn werk,en 4 km terug. Dat heb ik afgelopen week alleen maar gereden. Elke dag starten ,en de ventilator aan,geen enkel probleem. En als je accu leeg is,dan gewoon een stukje rijden. Een minuut of 15. Alle stroom die je nodig hebt,gaat op dat moment allemaal naar je accu toe. Een dynamo produceert nl meer stroom dan dat je accu nodig heeft.

Dan moet je minimaal 15 minuten goed door kunnen rijden bv op een provinciale weg of snelweg en je moet alle stroom verbruikers uitschakelen! Dus airco uit, radio uit, achterruit verwarming uit etc. Als deze stroomverbruikers wel aanstaan dan moet je een enorme afstand afleggen om de accu 100% op te laden!

Het gaat er niet om hoe hard je rijdt maar om het toerental van de motor. Er zit tussen de motor en dynamo namelijk geen versnellingsbak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100