AUTOPORTIER RUBBERS BEHANDELEN IVM VORST. WAT IS EEN GOEDE REMEDIE

VASELINE, AANGERADEN DOOR DEALER, KOMT AAN MIJN KLEREN EN IK MOET ER ECHT VEEL OPSMEREN OM TE VOORKOMEN DAT MIJN PORTIER RUBBERS AAN ELKAAR VRIEZEN

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer het eens met talkpoeder. Komt wellicht ook aan je kleren, maar is minder agressief.

insmeren met zuurvrije vaseline.

volgens mij zijn daar spuitbusjes voor die een dun vetlaagje aanbrengen. Ook belangrijk is dat het portier aan de bestuurderskant 's nachts niet in de koude wind staat,dus bij oostenwind de auto eventueel andersom parkeren. Desnoods een deken over de deur! Talkpoeder schijnt ook te kunnen omdat het vocht opneemt en daardoor is er niets om te bevriezen. Als laatste tip:goed ventileren tijdens laatste kilometers als de auto warm is zodat alle vocht uit de auto is.

Portierrubbers en achterkleprubbers van een auto bevriezen als ze nat zijn. U dient deze eerst zeer goed te drogen en daarna met zuurvrije vaseline, talkpoeder oid te behandelen. Inwrijven zodat u ziet dat u overal geweest bent, de mate van opbrengen is niet van belang. De hoofdzaak is dat de ondergrond goed droog is. Behandel ook de sloten met grafietpoeder. Er zijn plastic plugjes te koop om de slotgaten te beschermen tegen vorst of ijzel. Slotspray bewaard u NIET in de auto. En nu we toch bezig zijn, zorg voor het juiste koelmiddel en de juiste ruitensproeiervloeistof. Gebruik een hoes of voorruitscherm om te voorkomen dat u ijs moet krabben. (indien niet garagegestald) Schakel de motor uit terwijl de ruitenwissers een goede verdeling hebben om het voorruitscherm vast te zetten met behulp van de autoportieren. Leg een paar plaids of dekens in de auto en neem ook ivm medicijninname zoete limonade mee. Ga met een volle brandstoftank op pad, ivm insneeuwen of stremmingen in het verkeer. Dan kunt u zich verwarmen gedurende een lange tijd. Sneeuwkettingen en winterbanden kunnen zowel optioneel als verplicht zijn in andere landen. Ontdoe ijs of sneeuw van uw auto zonder de motor te laten draaien, en voordat u wegrijdt. (dus geen sneeuwdak wat ijs wordt en het achter u rijdend verkeer door de ramen krijgt, en geen kiertjes om doorheen te kijken, gewoon alle ruiten schoonmaken)

De rubbers bevriezen omdat er water tussen zit. Dus eerst goed drogen. Daarna een product gebruiken dat de plek van water inneemt. Dat kan met vaseline maar dat smeert een beetje rottig. Probeer het eens met siliconen spray. Te koop bij de HEMA (fietsafdeling) en werkt ook prima vochtverdrijvend en als soepelmaker. Het is met de spuitbus veel makkelijker te doseren. ps, voor het starten eerst de caps lock uitzetten!

Boter!

Hallo EvaMaria, Er zijn speciale rubbersprays (spuitbussen) te koop bij de automaterialenzaak . Vooral Valma en Holts zijn goede rubbersprays. Mijn advies is om de rubbers niet alleen bij vorst, maar 3á4 keer per jaar in te spuiten (dit voorkomt uitdroging van de rubbers en houd ze soepel) Het kost gemiddeld 6 euro, werkt super en geeft niet af aan kleren. Groeten Leonard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100