zijn er reisagentschappen (België) die rondreizen aanbieden maar dan niet langs de "topics"?

Ik ben niet iemand die in Parijs persee de eifeltoren wil zien en in Chania persee de Venetiaanse haven. Ik heb niks met selfies op beroemde plaatsen.
Tegelijk zou ik, na enkele avontuurlijke trektochten op mezelf, eens een georganiseerde reis overwegen. Ben nog wat in dubio omdat ik de georganiseerde reizen die ik al meedeed vreselijk vond. Je had een kwartiertje voor dit, tien minuten voor dat... zo werkt dat bij mij niet. Nu ook weer in Kreta, waar we een bezoek brachten aan een klooster in de bergen, en daar 20 minuten voor kregen. Tegen dat ik de trap omhoog was, had ik net tijd voor een kleine blik in de kerk, naar toilet te gaan en terug te keren.
Ik heb dus niet het gevoel dat ik dat klooster bezocht heb. Bij mij gaat het ook om de sfeer van die plaats te proeven, het in me te laten doordringen wat er allemaal gebeurt, de geuren opsnuiven (het rook er heerlijk ,ondanks mondmasker kon ik dit waarnemen) enz.
Dus ik zou als ik nog eens zo een reis doen een reisagentschap willen dat NIET persee de topics van een land wil zien, met een goede mengvorm tussen cultuur en natuur (van die natuurtrekkingen vind ik ook te mager), beweging en rust (dus een wandeling mag maar niet ganse dagen, ook eens een bustocht of boottocht of zo...) en waar je tijd genoeg krijgt om iets te bezichtigen.
Bestaat dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

lees goed de reisplannen van de organisator. Hier in Nederland heb je bijvoorbeeld Djoser, waar je veel "eigen tijd" hebt. Dat wil zeggen, je komt bij je hotel, de reisleider vertelt wat je eventueel kan doen en waar je zou kunnen eten, en hoe laat je de volgende dag of 2 dagen later weer bij de bus moet zijn. Vaak organiseren ze wel excursies naar dingen die moeilijk bereikbaar zijn of die al op de route van A naar B liggen. Bijvoorbeeld, als dat kerkje alleen maar te bereiken is via 3 keer overstappen in de lokale bus, en ja als je met een groep gaat ben je toch soms aan tijd gebonden, maar dit soort reizen bevallen mij erg goed. En die seniorreizen die in een reactie genoemd werden, sla die maar over die zijn vaak overgeorganiseerd. google eens op avontuurlijke rondreizen.Verder heb je ook pakketreizen,dus het reisbureau regelt je vervoer en hotel, maar wat je ter plekke doet is voor jezelf, , dus als je het niet erg vindt alleen te reizen is dat ook een mogelijkheid. Dat zal in België ook wel georganiseerd worden, ik ken daar dus geen namen van organisaties, maar zoals ik al zei google is de manier

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100