Is het nog veilig om naar indonesie te reizen?

omdat er corona is enzo maar reisadvies heeft wel code geel aangegeven ( ik wil trouwens naar de plekken Jakarta, Kupang en surabaya

Weet jij het antwoord?

/2500

Indonesië heeft nog maar 27 geregistreerde gevallen. Wat dat betreft lijkt het veilig om ernaar toe gegaan. Het is echter niet zeker of dit aantal klopt. Bovendien kan de toestand verslechteren als je daar bent (Denk aan Italië). Ikzelf zou niet lekker op vakantie gaan met die dreiging. Volgens de voorzitter van het Indonesische Rode Kruis is het mogelijk dat Indonesiërs de symptomen mogelijk niet als coronavirus herkennen en denken dat het alleen maar gewone koorts of knokkelkoorts is. Daarnaast blijkt uit steekproeven onder ‘gewone’ burgers met lichte verkoudheidsklachten in onder meer Nederland en Zuid-Korea dat een aanzienlijk deel van hen geen normale verkoudheid, maar het coronavirus heeft. Daardoor stijgt het aantal (niet geregistreerde) gevallen.

Toegevoegd op 11 maart 2020 15:53: bron
Bronnen:
https://www.3aw.com.au/why-indonesia-has-n...
https://www.nytimes.com/2020/02/11/world/a...
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergro...

Als code geel is gegeven, betekent dat, dat je er alleen heen moet gaan als het strikt noodzakelijk is. Duidelijk genoeg!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100