Mag een scheermesje in handbagage?

op Schiphol site staat het volgende :
Scherpe voorwerpen waarvan het scherpe gedeelte niet langer dan 6 cm is en wegwerpscheermesjes met een vast scheerblad.

Welke scheermesjes zijn dit? En geldt dit voor alle vliegmaatschappijen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja tuurlijk Ik doe het ook zelfs een nagelschaartje

De ouderwetse scheermesjes (vergelijkbaar met b.v. de stanleymesjes) zijn verboden, omdat je ermee kunt snijden. De moderne scheermesjes zijn eigenlijk scheer-krabbers waarmee je niet iemand kunt bedreigen. DAT is dus wél toegestaan. Puntige schaartjes en scherpe pincetten zijn ook verboden.

Wegwerpscheermesjes in een vaste houder zijn de enige scheermesjes die in de handbagage mogen. Voor zowel mannen als vrouwen kun je deze scheermesjes kopen. Je gebruikt ze 1 keer (soms een paar keer) en gooit het hele mesje met houder in de prullenbak. Neem dus ook geen scheermesjes mee waarin je het mesje zelf in de houder moet klikken. In de link zie je een duidelijke afbeelding. http://www.handbagage-vliegtuig.nl/meest-gestelde-vragen/scheermesjes-in-handbagage-ja-of-nee/ Ook nog een foto toegevoegd welk scheermesjes zou kunnen (natuurlijk niks te maken met het merk). Aanvulling: Als je een mesje klikt aan de houder: vaak bestaat het scheerblad dan uit veel mesjes en het mesje beweegt alle kanten op. Een vast wegwerpmesje: kies een scheerblad met 1 of 2 mesjes en kies een mesje dat niet alle kanten op beweegt. Hallo vraagsteller, echt even voor jou. Bij de douane hebben ze het laatste woord. Ik zal zo de foto veranderen en een citaat van Schiphol als foto plaatsen. Wil je niet 'in de problemen komen, ofwel gedoe hebben', lees het citaat even. Hier kun je gewoon nooit het goede antwoord opgeven, alleen waarmee je nooit gedoe krijgt.

Toegevoegd op 31 juli 2019 11:58: tekst, afbeelding

Dat ligt eraan waar je vliegt (Schiphol, Eindhoven, ...), welke maatschappij (KLM, Transavia) en uiteindelijk hoe de pet staat van de securitymedewerker. Maar de werwerpmesjes die jij voor ogen hebt mogen in de meeste gevallen wel mee. In het algemeen geldt dat wegwerpscheermesjes zoals Intuition van Wilkonson of G2/Mach3 van Gillette waarbij de mesjes in een houder zitten mogen, net als zo goed als hetzelfde systeem ,waarbij de mesjes in de houder niet afkoppelbaar zijn van de steel. Werwerpmesjes zoals deze mogen vaak: https://www.google.nl/search?q=wegwerp+scheermesjes&client=opera&hs=bqB&source=lnms&tbm=isch&sa Losse mesjes zoals deze mogen niet https://www.google.nl/search?client=opera&hs=29q&tbm=isch&sa=1&ei=AcRCXYG0MYXVkwWCrryoBA&q=losse+scheermesjes&oq Net als open scheermessen als deze https://www.google.nl/search?q=open+scheermes&client=opera&hs=eoB&source=lnms&tbm=isch&sa Dit is zo als Schiphol het stelt: Mag ik een pincet, zakmes of scheermesje meenemen in mijn handbagage? Een pincet of zakmes mag je meenemen het vliegtuig in, als het scherpe gedeelte (het blad) niet langer is dan 6cm. Een scheermesje mag alleen mee als het een veiligheidsmesje of wegwerpscheermes in een vaste houder is. Losse of open scheermesjes mogen niet mee in je handbagage. Ook hier geldt dat de securitymedewerker om veiligheidsredenen een voorwerp alsnog kan weigeren. === Transavia echter stelt dat geen enkel scheermesje zou mogen. https://www.transavia.com/nl-NL/veelgestelde-vragen/handbagage/ Wat mag ik niet meenemen als handbagage? Puntige/scherpe wapens en scherpe voorwerpen, zoals een nagelvijl, nagelschaartje of scheermesje === Ryanair (Welke veel op Eindhoven vliegt), stelt dat jouw type scheermesjes wel mogen. https://www.ryanair.com/nl/nl/nuttige-informatie/Klantenservice/Veelgestelde-vragen/bagage/welke-items-mogen-niet-in-de-cabine-van-het-vliegtuig-worden-vervoerd open scheermessen (behalve veilige scheermessen of wegwerpscheermessen met mesjes in een houder) === Afbeelding van de mesjes/messen die in de meeste gevallen wel en niet mogen. === Dus, JA de mesjes die jij hebt in de meeste gevallen wel. Er zijn wat uitzonderingen op de regel.

Toegevoegd op 01 augustus 2019 18:31: tekst
Bronnen:
https://www.schiphol.nl/nl/pagina/wat-mag-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100