Mag je tulpen meenemen naar Florida?

Ik wil graag een grote bos Hollandse tulpen meenemen naar Florida voor mijn schoondochter.kan ik die in mijn koffer doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Denk dat dit verboden is: Verboden om in te voeren zijn drugs (ook softdrugs), planten, loterijkaartjes, illegale software, pornografie, zaden en wapens. Verder zijn etenswaren zoals fruit, vlees, vleesproducten en zuivelproducten (incl. kaas) verboden in te voeren. Dergelijke producten dien je in het vliegtuig achter te laten of voor de douanecontrole weg te gooien.

Bronnen:
http://www.landenportal.nl/informatie/amer...

bloemen horen bij levend materiaal, en datmag in veel landen niet ingevoerd worden. Kijk de douanebepalingen na. Misschien kunt een zakje bollen meenemen, maar zorg dan wel dat ze gecertificeerd zijn, dus koop ze op schiphol, anders mogen ze het land ook niet in

Ik weet niet of je bos tulpen de reis in je koffer overleeft, maar ze zal ze in ieder geval moeten aangeven voor inspectie: niet alle levend materiaal is toegestaan.

Bronnen:
http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/vacation...

Nee, dit is niet toegestaan. Zou je naar Spanje gaan dan was het nog niet zo erg geweest maar, Florida ligt buiten de EU en dan geld de regel dat je geen planten, zaden e.d. mag meenemen. Er kunnen namelijk ziektes zitten in planten die zich niet bevinden in het te bezoeken land zelf. Dit kan erge gevolgen hebben tot het milieu in het te bezoeken land.

Je zou tulpen bollen mee kunnen nemen, let erop dat er een sticker opzit zoals vermeld op onderstaande bron: "Wil men bloembollen meenemen naar de V.S? Kijk dan of er een officiele witte sticker met de volgende tekst op de verpakking zit: “To the Plant Protection Service of the United States and Canada” De botanische naam De datum van uitgifte van de sticker Als er geen sticker aanwezig is, worden de bloembollen in beslag genomen. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met de Amerikaanse Douane: 001-301-734-8295."

Bronnen:
http://forum.allesamerika.com/viewtopic.ph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100