Stel je gaat op vakantie naar singapore, kan je dan als Nederlander echt de doodstraf krijgen als er drugs in je tas worden gevonden?

Het kan toch gebeuren dat iemand iets in je tas stopt. Gelden er geen andere regels voor Nederlanders omdat er in Nederland geen doodstraf geld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik sluit mij volledig aan bij voorgaande antwoorden, maar wil er nog graag iets aan toevoegen: Geef dus ook NOOIT je tas uit handen en neem dus ook NOOIT iets voor iemand mee. Ook niet voor mensen die je kent. Mocht je overigens naar Singapore o.i.d vliegen en je bent bang dat iemand iets in je koffer stopt: je kunt op elk vliegveld je koffer laten sealen. Je koffer wordt dan volledig in doorzichtig plastic folie gewikkeld waar je bij staat. Zo weet je 100% zeker dat niemand iets in je koffer stopt of eruit haalt. Je betaald hiervoor wel een vergoeding.

Ja, en het is ook daadwerkelijk een Nederlander overkomen. Zie de link. Ze zijn niet geïnteresseerd in het feit wie de drugs in je tas heeft gestopt. Alleen in het feit dat de drugs het land zijn binnengesmokkeld of dat daar een poging toe is gedaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Johannes_van_Damme

natuurlijk. dat zijn daar de regels en daar heb je je als toerist ook gewoon aan te houden. als je wordt opgepakt is de kans zeer groot dat je het nooit meer zal doen.

ik kom daar regelmatig. je bent altijd de pineut en dat is maar goed ook kunnen ze in nederland nog wat van leren gooi op het vliegveld zelfs geen peuk weg ook dan hebben ze een kamertje voor je.

Ja, dat kan. In 1994 is Johannes van Damme hiervoor geëxecuteerd. Een land gaat zijn wetten natuurlijk niet anders toepassen op buitenlanders dan op zijn eigen mensen. Wij gaan hier toch ook niet Singaporezen executeren om drugs, omdat ze dat in Singapore ook doen?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Johannes_van_Damme

Ja. Het kan gebeuren dat iemand iets in je tas stopt ja. Maar kan jij dan bewijzen aan de douane, dat jij dat niet zelf was??? Nee, dat kan niet, dus jou geloven op je woord doen ze niet, dat wordt hier in nederland ook niet gedaan. Zo kan iedereen wel zeggen, dat iemand anders het in hun tas heeft gedaan, daar zijn nooit bewijzen voor te vinden. Dat is heel triest voor de mensen die dit wél echt is overkomen. De regels die gelden, worden niet gespecialiseerd op het land van herkomst van de persoon. Dat zou betekenen, dat wanneer er 30 verschillende mensen met 30 verschillende nationaliteiten worden opgepakt, het land waar ze worden opgepakt, de regels of wetten moet hanteren, van 30 verschillende andere landen. Dit is onmogelijk. Het land waar jij je op dat moment bevindt, voert hun eigen wetten en regels uit. Wij gaan hier ook geen mensen wél ter dood veroordelen omdat ze uit een land komen waar dat gebruikelijk is, indien ze worden gepakt hier. Hoop dat het zo een beetje duidelijk voor je is.

Ja dat kan, neem dus bij voorkeur een tas met een ritssluiting en niet één met een open vak of vakjes. Verder laat je handbagage altijd onder toezicht. Maak je koffers dicht met tie wraps, zodat de douane ze nog kunnen openen zonder je koffer te beschadigen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100