Wat zijn de huidige coronaregels in Italië?

Gelden er nog veel coronaregels in Italië en dan specifiek voor vakantiegangers? en zo ja welke precies? Of waar kan ik dat vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Actuele informatie voor het reizen van en naar Italië Vanuit Nederland geldt voor Italië een groen reisadvies. Sinds 1 juni heb je voor de heenreis naar Italië geen vaccinatie- of herstelbewijs of een negatief testresultaat meer nodig. Ook voor de terugreis van Italië naar Nederland hoef je geen QR-code meer te hebben om aan te tonen dat je bent gevaccineerd, recent getest of hersteld van een coronabesmetting. De maatregelen in Italië: Green Pass en mondkapje Je hebt tijdens je vakantie in Italië op dit moment geen Green Pass meer nodig. Wel moet je – tot in elk geval 30 september 2022 – in het openbaar vervoer én in ziekenhuizen en andere zorginstellingen een FFP2-mondkapje dragen. In openbare binnenruimtes (zoals winkels, bars, restaurants en theaters) hoef je geen mondkapje meer te dragen, al blijft het wel een advies om dit – zeker op drukke plekken – te doen.

Bronnen:
https://ciaotutti.nl/coronavirus-de-gevolg...

Momenteel heeft Italië een kleurcode groen. Voor zowel de heen- als terugreis is het tonen van een coronabewijs (vaccinatie-, herstel- of testbewijs) niet meer nodig om Italië in te kunnen reizen. Daarnaast is het vooraf invullen van de Passenger Locator Form ook vervallen. Eenmaal in Italië is iedereen vanaf 6 jaar verplicht om een FFP2-mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, theaters en bioscopen. De Green Pass is vervallen in Italië.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100