Mag je op een raststätte in Duitsland kamperen?

Hallo,

Ik wil op doorreis naar Tsjechië overnachten in Duitsland, maar aangezien het verkeer onvoorspelbaar is weet ik niet waar op de route ik kan stoppen. Ik dacht misschien te kunnen overnachten op een raststätte nabij Leipzig, mijn vraag is of het gebruikelijk is om een tent op te zetten op een raststätte en of dat mag?

Weet jij het antwoord?

/2500

n Duitsland mag je op zogeheten rustplekken (Raststätten) langs de weg overnachten. Je mag op de daarvoor aangewezen plekken maximaal 24 uur staan. Het lijkt dus niet op wildkamperen, want je overnacht waarschijnlijk op een sfeerloze parkeerplaats. Vraag in ieder geval bij de Raststätte of er speciale plekken zijn aangewezen. Je kunt ook kiezen voor Autohof, die zijn in ieder geval veilig. Je kunt er goedkoper tanken, vaak ook douchen (tegen betaling).

Toegevoegd op 24 juni 2019 11:19: bron, tekst
Bronnen:
https://www.duitsland-campings.nl/2019/02/...
https://www.duitsland-reisgids.nl/vakantie...
https://www.allesoverduitsland.nl/info/de-...

Nee, je mag er overnachten in je auto of camper, maar je mag er geen tent opzetten. Naast je auto of bij de picknicktafels slapen op de grond (matje + slaapzak of waterdichte bivakzak) wordt soms gedoogd. Een tent opzetten is vragen om problemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100