Welke voorzieningen voor wildkamperen zijn er in Fulufjället National Park & Skäne?

Welke voorzieningen zijn er in Fulufjället National Park en langs de Skäneleden wat betreft drinkwater en bevoorrading van eten en gas? Ik kan dit op internet niet goed vinden. Kan dit gewoon in dorpjes langs de route? En mag je in deze gebieden overal wildkamperen of moet dat op aangewezen plekken? Ik ben van plan om zo'n 7 dagen te gaan trekken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het water uit de stroompjes gewoon drinken. Maar ook om een duik te nemen waar je maar wilt en te wandelen waar je maar wilt. Met andere woorden: je bent vrij om te genieten van de natuur. Althans, relatief vrij. Natuurlijk zijn er wel voorwaarden aan dit recht verbonden. Zo hoor je je natuurlijke omgeving met respect te behandelen en alles achter te laten zoals het was. Zo mag je in Fulufjället alleen op aangewezen wildkampeerplekken je tent opgooien. En alleen in de periode van december tot en met maart.

Bronnen:
https://www.bnnvara.nl/3opreis/artikelen/w...

Fuluflället is een National Park. Dat is een natuurgebied. Daar zijn geen dorpjes langs de route. En daar zijn dus ook geen winkels. Het dichtsbijzijnde dorpje waar je boodschappen kunt doen is Ljordalen in Noorwegen, maar dat ligt 5 km buiten het park. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, ook zonder National Park is er in Zweden en Noorwegen volop natuur en leuke paden om te wandelen, dus een omweggetje naar Ljordalen is geen probleem. Er is ook een benzinestation langs de doorgaande weg, waar je mogelijk gasblikjes kunt krijgen, als ze die in de supermarkt niet hebben. Ben je er van afhankelijk, bel dan voor vertrek naar de winkel en/of benzinestation of ze jouw type gasblikjes op voorraad hebben (en evt. kunnen reserveren tot jij er bent als ze weinig voorraad hebben), zodat je niet opeens zonder brandstof zit. Drinkwater haal je in Zweden en Noorwegen gewoon uit de natuur. Stromend water is over het algemeen drinkbaar, water uit een meer ook. Neem eventueel een filter of tabletten mee om het water te zuiveren als je het niet vertrouwd, of kook het voor gebruik. Zorg voor voldoende flessen of waterzakken, hoewel er genoeg water in het gebied is, kun je er vanaf het pad niet altijd veilig bij komen. . Het National Park is opgedeeld in verschillende zones. In zones I, II en III mag je het hele jaar wildkamperen (niet vlakbij een hut, geen natuur beschadigen en afval meenemen). In zone IV mag je alleen in de winter wildkamperen. Zone IV is de meest toeristische zone in het noordoosten, waar het in de zomer vrij druk is. In zone IV liggen ook de meeste 'bezienswaardigheden'. Fulufjället is toeristisch, maar verder een vrij ongerept natuurgebied. Dat is anders in Skane, waar de route regelmatig door of vlak langs dorpen met een winkel komt. In Skane zijn ook veel meer campings dan in het noorden van Zweden, waardoor gasblikjes ook makkelijker verkrijgbaar zijn. In Skane mag je wildkamperen, zo lang je je houdt aan de regels voor het Allemansrecht: geen natuur verstoren of beschadigen, geen landbouwgewassen of grasland voor dieren beschadigen (lees: plat trappen of tent opzetten), niet in de buurt van huizen, afval meenemen etc. Ook in Skane kun je water uit de natuur drinken, maar tap geen water op plaatsen waar veel mensen of dieren komen, of stroomafwaarts van bebouwing, camping of recreatie. De Skaneleden bestaat uit verschillende routes, te veel voor 7 dagen! Ivm Corona kun je deze zomer waarschijnlijk niet naar Zweden

Toegevoegd op 27 mei 2020 19:59: bron
Bronnen:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documen...
https://www.sverigesnationalparker.se/en/c...
https://www.swedishtouristassociation.com/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100