Overleven spinnen de stofzuiger?

Of kruipen ze er s'avonds weer gewoon uit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zal per spin verschillen; een hooiwagen zal het niet zo snel overleven omdat hij zo fragiel is, maar een kruisspin die overleeft het denk ik wel en komt zo weer naar buiten gewandeld!

ja hoor daar overleven ze wel

O jazeker! Ze wandelen weer naar buiten! Denk je dat je ze kwijt bent door op te zuigen, Mar echt niet! Nadat ze bijgekomen zijn van die reis door de stofzuigerslang scharrelen ze dapper weer de terugweg naar buiten. Persoonlijke ervaring!

Nou nee, ze overleven het niet (meer). Ik heb een paar jaar geleden geprobeerd spinnen met de stofzuiger op te zuigen om ze daarna buiten vrij te laten... ja echt waar ;-). Maar het lukt dus niet, door de warmte van de motor, of de lucht?, verbrandden ze. Ook al zet je de stofzuiger op de laagste stand. Dus uit ervaring weet ik dat het niet (meer) gaat. Met hele oude stofzuigers ging het wel... Toen een vriendin en ik eens, zo'n 40 jaar geleden, een garage met de stofzuiger schoon maakten om een feestje daar te houden, moesten we vele grote spinnen opzuigen. Toen we de stofzuiger wegzetten kwamen al die spinnen, helemaal grijs van het stof, weer uit het gat van de stofzuiger gekropen... Dus destijds konden ze het wel overleven.

ik heb een dyson stofzuiger zo een zonder stofzuigerzak en doorzichtig. je kunt alles wat je hebt opgezogen zien. je ziet de opgezogen spin gewoon tussen het stof kruipen hoor. dus ja bij mij blijven ze wel leven. het is dan ook raadzaam om je stofzuigerzak na gebruik weg te gooien. en bij een stofzuiger zonder zak dus ook gewoon te legen.

mijn ervaring is dat ze het wel overleven. ik zag ooit een grote spin (spinnenfobie) en die heb ik van afstand gezogen. ik zag hem later weer in mijn woonkamer. Heb ik weer gezogen en toen een een plastic folie tussen de verbindinding van de stofzuigerslang en die metalen 'buis' gedaan zodatie er niet uitkon. misschien een tip als je ook bang bent voor spinnen?

Dikwijls resulteert dit voor de spin in een aantal gebroken poten. En een meerderheid zal het om deze reden niet overleven.

Om zeker te weten, dat je spin definitief is verhuisd, raad ik je aan, hem NIET op te zuigen. Zet een glas over hem heen, schuif een papiertje langs het glas (langzaam, zodat alle 8 poten de tijd krijgen over dat papiertje te verplaatsen), pak het geheel op, en zet de spin buiten. Een spin is een heel nuttig dier, want jij wordt toch ook niet blij van muggen in de zomer in je huis, neem ik aan.. Dus vóórdat je x-keer dezelfde spin opzuigt, of rillend in bed ligt met een prop in je stofzuiger : glaasje erover. En bekijk hem tijdens het transport eens even goed : het zijn eigenlijk hele mooie diertjes!!! (en geniet jij niet in de herfst van de prachtige bedauwde webben, of op een mistige winterochtend, als er rijp is?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100