Hoe kan ik NL Alert ontvangen met mijn Nokia 230?

NL Alert vandaag door 'iedereen' ontvangen.
Wanneer ontvang je deze Alarm boodschap?
Niet ontvangen met mijn Nokia 230.
-----
Bedankt voor alle antwoorden en reacties.
Het blijkt niet te kunnen, geen probleem dan weet ik dat.

Toegevoegd op 23 maart 2020 17:11: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangezien de Nokia 230 ontbreekt op de lijsten instelhulpen NL ALERT van de mobiele telefoons betekent dit dat deze inderdaad nog steeds niet geschikt is voor het ontvangen voor NL ALERT. Je kunt de instellingen proberen van soortgelijke toestellen, lukt het nog niet dan is jouw toestel niet geschikt/ nog niet geschikt gemaakt dmv een update. Ben je in het bezit van een Nokia 230 toestel of een ander model met een kale versie van Android, dan kan het zijn dat deze (nog) niet geschikt is voor het ontvangen van een NL Alert. Ga dan naar ‘Instellingen > Meer… > Noodwaarschuwingen’ en vink daar - Extreme dreigingen weergeven - aan om de noodberichten van de overheid te ontvangen. Lukt het nog niet voor jouw Nokia 230 dan betekent het dat het toestel niet geschikt is of nog niet geschikt gemaakt is voor het ontvangen van NL Alert dmv een update (die er zeer waarschijnlijk ook niet komt). https://www.mobiele-telefoons.nl/nokia/230/vraag-en-antwoord/overige-veelgestelde-vragen De http://instelhulp.nlalert.nl/ Ook deze hulp-instelsite opent niet meer. https://www.smartphone.nl/nieuws/nl-alert-instellen/ https://tweakers.net/nieuws/106497/microsoft-introduceert-goedkope-nokia-230-telefoon-en-dualsim-variant.html

Zo schakel jij NL-Alert in De manier waarop je NL-Alert inschakelt, verschilt per merk. De Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding en Veiligheid publiceerde hier meer informatie over. Bij Apple gaat dit op de volgende manier: Navigeer naar Instellingen, Berichtgeving. Schakel onderaan de optie Noodmeldingen in. Elke functie die je op je mobiele telefoon gebruikt vraagt in meer of mindere mate batterijcapaciteit. Als je NL-Alert instelt op je telefoon is het effect daarvan op je batterijverbruik beperkt. Bij Android gaat dit net wat anders: Navigeer naar Menu, Instellingen, Meer, Nooduitzendingen. Vink Extreme Dreigingen weergeven aan.

Heb je een Pixel- of Android One-toestel, of een ander toestel met een kale versie van Android, dan ga je naar ‘Instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > Noodwaarschuwingen’ en vink je ‘Extreme dreigingen weergeven’ aan. Zorg ook dat ‘Vereiste maandelijkse test’ is ingeschakeld. De smartphone is vervolgens juist ingesteld voor NL Alert. Ook OnePlus– en Nokia-toestellen zijn dus standaard juist ingesteld voor NL Alert. Dit zou dus ook voor jouw NOKIA moeten gelden.

Toegevoegd op 22 maart 2020 19:50: tekst
Bronnen:
https://www.androidplanet.nl/apps/nl-alert...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100