Moet ik €39.250,- betalen omdat ik 15,7 GB data in Amerika heb verbruikt?

Ik heb per ongeluk mijn data aan laten staan tijdens vakantie in Amerika. 15,7 GB data en 1,1 GB roaming is verbruikt. Ik had hier geen idee van en het lijkt me sterk dat ik ook echt zo veel heb verbruikt. Als ik niet aan WiFi zat, ontving ik ook geen whatsappjes etc. Vandaar dat ik versteld sta van die 15,6 GB.

Voordat ik naar USA ging, had ik een bundel bij KPN van 100 MB aangevraagd. Die is natuurlijk allang verbruikt, maar dat had KPN niet laten weten met een SMS'je oid. Wel heeft KPN de tarieven verteld per MB: €2,50.
Als je dat dan uitrekent kom je uit op €39.250,-. Dit ga ik natuurlijk nooit kunnen betalen.

Hoe is dit probleem op te lossen? Of is het geen €40.000,- die ik moet betalen, en zijn het alleen de roaming kosten? 1,1 GB = €2750. Hier zit ik ook zeker niet op te wachten.


Weet iemand een oplossing hiervoor?


Mvg,
Vincent

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst staat dit in hun voorwaarden: Sms wordt afgerekend per bericht van maximaal 160 karakters. Het gebruik van data wordt per 1 kB afgerekend. Een hoeveelheid van 1GB staat gelijk aan 1.000 MB. Bescherming Internet Buitenland: Om u te beschermen tegen hoge kosten wordt uw internetverbinding in het buitenland geblokkeerd indien u € 60,50 aan kosten heeft gemaakt. U ontvangt bij 80% en 100% verbruik een SMS. De kosten van de internet BuitenlandBundels worden niet meegenomen in deze limiet. De kosten moeten gemaakt worden binnen 1 maand en zijn afhankelijk van het in het betreffende land geldende tarief per MB. Als u na de blokkering, JA smst naar 1330, kunt u alsnog verder internetten. We informeren u vanaf dat moment niet meer over de kosten die u maakt. Werkelijke tarieven: De hierboven vermelde bedragen zijn afgerond op hele centen. Daarnaast kun je nu met hun chatten en vragen hoe het zit: https://www.kpn.com/search.htm?q=chat

Bronnen:
https://www.kpn.com/mobiel-abonnement/tari...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100