Het ontgrendelknopje van mijn mobiel is kapot, doordat iemand tegen mijn mobiel aanstootte, waardoor hij is gevallen. Valt dit onder garantie?

Mijn ontgrendelknopje van mijn mobiel is kapot, doordat iemand tegen mijn mobiel stootte waardoor hij viel. Nu zit dat knopje ingedrukt (vast) waardoor mijn mobiel de hele tijd aan en uit gaat. Als ik dit laat maken, valt dat onder garantie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, in principe vallen onder de garantie enkel gebreken die niet door fabrieksfouten zijn ontstaan aan de telefoon, of als de telefoon al kapot is aangeleverd. Tenzij je een aanvullende verzekering hebt op je telefoon, daar valt valschade vaak wel onder. Toegevoegd na 1 uur: het woordje "niet" moet uit de eerste zin worden gehaald, dan klotp het weer.

Dit lijkt mij gewoon een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) kwestie. Als jij de dader aansprakelijk stelt voor de schade zou dat in principe vergoed moeten worden door de verzekering. Laat de "dader" daar even naar informeren bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100