Werkt een schermslot van een smartfoon ook bij een andere SIM kaart na diefstal?

Vraag is nogal omslachtig, weet ik, maar stel je voor dat je je smartfoon-'screenlock' hebt geactiveerd en een wachtwoord gekozen. Nu wordt je smartfoon gestolen en de dief vervangt de SIM-kaart evt om dit te bypassen.

Blijft dat schermslot nog werken of verdwijnt hij omdat hij op de SIM zat? :)

Toegevoegd na 17 minuten:
Of zit hij op de SD kaart? :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik neem aan van wel want op de sim kaart worden alleen telefoonnummers en smsjes opgeslagen en niet je persoonlijke instellingen. (muv de sim pincode) Toegevoegd na 6 minuten: Ik denk dat ie gewoon werkt. Toegevoegd na 24 minuten: Zou het misschien kunnen zijn dat de schermbeveiliging wordt opgeslagen op RAM (intern geheugen)

Bronnen:
http://www.bellen.com/faq/mobiel/simkaart/...

Ik heb laatst een andere telefoon genomen, en het slot zat er nog steeds op, voor het scherm. Voor de rest niet. op mijn oude telefoon zat een slot ook op andere dingen. Op mijn nieuwe telefoon zat ie alleen op het scherm. Ik ga er dus vanuit dat dat schermslot op je SIM kaart zit en de rest misschien op het SD kaartje.

De meeste telefoons kunnen op twee manieren geblokkeerd worden: een pincode op de sim (die werkt alleen op de sim, met een andere sim werkt alles gewoon) en een code op de telefoon (die de sim niet blokkeert). Een 'factory reset' maakt de tweede lock ongedaan, maar wist ook alle data. De sim-pin kan alleen met de juiste pin, of met de puk code gewijzigd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100