Waar kan ik de betekenis van WhatsApp-smileys vinden?

Ik praat veel met mensen via WhatsApp en ik stuur ook vaak smileys. Die mensen sturen ook smileys terug, maar ik weet eigenlijk niet eens wat die smileys nou precies betekenen.

Weet iemand misschien een goede website waar dit op staat? Zo niet, maar wel een betekenis heeft zou ik graag de betekenis van deze smileys willen weten:

Weet jij het antwoord?

/2500

www.emojipedia.com

Hi ing3vd, In deze link kan je de betekenis vinden :D

Bronnen:
https://www.want.nl/de-officiele-betekenis...

https://www.want.nl/dit-zijn-de-ware-betekenissen-van-de-emojis-die-je-gebruikt/

Dit betekenen deze 10 emoji écht 1. De grimas Vaak gebruikt als: Breed-lachend gezicht. Echte betekenis: Dit is níet een breed-lachende mond, maar deze gebruik je als je in een ietwat ongemakkelijke situatie verkeert. 2. De lachende drol Vaak gebruikt als: Deze drol wordt ingezet voor uiteenlopende doeleinden, maar meestal gewoon als je in een lollige bui bent. Echte betekenis: Ben je ook zo benieuwd naar wat deze emoji nu echt betekent? Daar gaan we: het Japanse woord voor poep (unko) begint met de zelfde klank (“oen”) als het Japanse woord voor geluk. En hierdoor is er in Japan een soort rage ontstaan als het gaat om lachende-drol objecten, gerelateerd aan gelukwensen. Wat je dus eigenlijk zegt met deze emoji is: veel geluk! Grappig toch? 3. Kusje of… fluiten? Vaak gebruikt als: Als je wil aangeven dat je in een vrolijke bui bent en in gedachten een deuntje fluit. Echte betekenis: Fluit deze emoji écht een vrolijk deuntje… of tuit hij zijn lippen voor een lekkere pakkerd? Mocht je hierover regelmatig discussies hebben met je vrienden, wij hebben het verlossende antwoord: deze emoji is klaar om een klapzoen uit te delen. 4. Ik weet het niet! Of… juichen? Vaak gebruikt als: Als je even met de handen in het haar zit en je wil uitroepen ‘Ik weet het ook niet mensen!’. Echte betekenis: Zit deze dame met de handen in het haar? Of juicht ze juist van blijdschap? Verrassing: alle twee niet goed. Deze dame maakt het Japanse gebaar voor ‘oké’! Goed om te weten als je nog eens in Japan bent én met je handen in het haar zit: je kunt dan beter op een andere manier duidelijk maken dat je hulp nodig hebt! 5. Boos, of trots? Vaak gebruikt als: Je zo boos bent dat het stoom uit je… eh, neus komt? Echte betekenis: Deze emoji gebruik je als je op een trotse, maar minachtende manier, je neus ergens voor ophaalt en je distantieert. Een beetje ingewikkeld, vinden wij ook hoor. 6. Zorgelijk… of juist net hard gesport? Vaak gebruikt als: Je hebt staan zwoegen op de cross trainer. Echte betekenis: Deze emoji betekent eigenlijk ‘teleurgesteld, maar opgelucht’. Het is moeilijk te bepalen in wat voor situatie je teleurgesteld en opgelucht tegelijk bent, maar mocht de situatie zich voordoen, dan weet jij welke emoji je kan gebruiken. 7. Héél diep nadenken Vaak gebruikt als: Je wil aantonen dat je ergens veel denkwerk in hebt gestopt. Echte betekenis: Sorry, we gaan je teleurstellen, want het betekent iets heel anders. Weer komt de Japanse cultuur hier naar voren

Toegevoegd op 13 juli 2019 08:13: bron
Bronnen:
https://www.simyo.nl/blog/betekenis-emoji/

Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks: emoji’s. De kleurrijke, vaak gele emoticons maken je chatberichten net wat spontaner. Dat hebben we allemaal te danken aan Japan, waar de emoji’s die we zo goed kennen vandaan komen. Ondertussen zijn er meer dan 1800! We gebruiken ze vaak om complete woorden te vervangen. Hartstikke handig, maar dat gaat vaak fout. In het Westen interpreteren we emoticons anders dan de Japanners. Voeg daar ook nog eens aan toe dat ze er per besturingssysteem heel anders uit kunnen zien en het is een groot feest. De betekenissen van emoji's zijn te vinden op Emojipedia. Wel in het Engels..

Bronnen:
https://emojipedia.org/
http://www.iemoji.com/meanings-gallery/people
https://www.want.nl/veertien-emojis-betekenen/
https://www.emojibetekenis.nl/

Je kan ook de emoji kopiëren en op google plakken dan zie je ook meestal wat het betekent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100