Is het mogelijk een gsm abonnement zonder BKR toetsing af te sluiten?

Is het mogelijk indien je een notering hebt bij het BKR of andere instelling, toch bij een provider een abonnement af te sluiten met (gratis) GSM?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toetsing vindt niet plaats bij BKR maar bij Preventel. Klanten van telecombedrijven worden door die toetsing tegen zichzelf in bescherming genomen want er is al veel financiële ellende ontstaan door telefoonkosten die uit de hand zijn gelopen. Preventel bepaalt niet of je wel of geen abonnement afsluit, dat doet de provider. Deze providers doen eraan mee: KPN B.V. Telfort B.V. Vodafone Libertel B.V. Hollands Nieuwe T-Mobile Netherlands B.V. Ben B.V. Yes Telecom Netherlands B.V. OnLine Tele2 Rabo Mobiel B.V. Connect-it Telecom BV "Bij het aanvragen van een abonnement voor een telecommunicatie dienst wordt gecontroleerd of de persoon of het bedrijf bij de stichting Preventel geregistreerd staat. Indien de persoon of bedrijf geregistreerd staat bij de stichting Preventel, kan de aanvraag door de aanbieder voor een abonnement worden geweigerd. "

Bronnen:
http://www.preventel.nl/

Ja hoor dat is zelfs geen probleem, je bkr notering wordt niet meer gecheckt bij het afsluiten van een telefoonabonnement, ook niet als daar een gratis telefoon bij zit.

Bronnen:
http://www.telefoonbkr.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100