Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Ja, althans er is een pro-divisie/pro-toernooi voor midgetgolf (miniature golf) in de VS. Het prijzengeld in het belangrijkste toernooi is 20.000 dollar met een hoofdprijs van 5000 dollar.

https://www.pga.com/news/golf-buzz/prize-winning-miniature-golf-tournament-5000
---
https://prominigolf.com/players/
(Lees meer...)
Toegevoegd op 02 september 2018 09:51: tekst
5 jaar geleden
SimonV
5 jaar geleden
Is een professionele midgetgolfer niet iemand die als hoofdberoep midgetgolft? Van een paar toernooitjes kan iemand toch niet leven? Eerder een leuke bijverdienste.
https://en.wikipedia.org/wiki/Professional_Putters_Association
LeonardN
5 jaar geleden
Daarom zeg ik ook. "Ja, althans..." Het probleem zit hem idd bij de definitie van professioneel.
-Voor geld
-Hoofdberoep
-Professioneel niveau
TurfGraver
5 jaar geleden
Rijk wordt je er niet van, maar er zijn er die niks anders doen.
https://www.nytimes.com/2014/08/15/sports/golf/mini-golfs-fresh-face-not-a-clowns-olivia-prokopova.html
Minigolf is inmiddels van recreatieve sport uitgegroeid tot een professionele sport. Naast recreatieve spelers in clubverband en incidentele spelers, bestaan er dus ook professionele spelers. Zij nemen deel aan zowel nationale- als internationale toernoois en uiteraard nemen ze ook deel aan clubcompetities.

Voor deze sport moet je namelijk ook heel veel trainen zodat zij de lat hoger kunnen leggen en kampioen kunnen worden. Dat red je niet met alleen in je vrije tijd oefenen. Zij slaan dan ook de bal in één keer in de hole of doen er zo weinig mogelijk slagen over. Ze hebben ook een goede basisfitness nodig, want het komt voor dat een spel soms wel 8 uren duurt en je dus lang op je benen moet staan.
Als je goed genoeg bent om een of meerdere sponsors aan te trekken, kan je je de hele dag ermee bezig houden en heb je geen tijd voor een baan.

Toch is het geen beroep om rijk mee te worden. Omdat op de wereldranglijst vooral Duitsers in de top te vinden zijn, vond ik hier een item over een professionele speler die in opmars is. In een interview dat hier ook te vinden is, zegt hij zelf dat zelfs in Bundesligaverband het niet mogelijk is om van de sport te leven "het is net genoeg om de reiskosten te dekken en het gaat alleen om de roem en eer ".
https://www.schriese.de/news.html?newsId=5659
(Lees meer...)
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding