Hoe krijg je mat geworden transparant plexiglas weer transparant?

Mijn vrouw moest zonodig met een schuursponsje even een vlekje wegwerken op het transparante plexiglas raam van onze camper. Het vlekje is weg, maar jammer genoeg is bewerkte deel nu enigszins mat geworden. Dat was niet de bedoeling, want het staat niet mooi. Is er een manier om dit deel van het raam weer transparant te krijgen en zo ja, op welke manier?

Toegevoegd na 1 uur:
Buitengewoon veel reacties. Zit nu met mij i- pad in de camper en ga morgen een stukje met tandpasta proberen. Nog voorkeuren voor een merk? Ha,ha. Zaterdag een stukje met Brasso. Jullie zijn geweldig en op deze site wordt niet alleen maar onzin verteld. Jullie horen nog.

Toegevoegd na 21 uur:
Na een fietstochtje en een glaasje wijn heb ik een klein stukje met tandpasta bewerkt. En..... het matte werd weer beter transparant. Colgate plus ging het beste! Het is wel een geduld werkje en dus ga ik het thuis helemaal bewerken. Misschien zelfs wel met koper of rvs poets zoals jullie ook adviseren. Het komt er eigenlijk op neer dat je een polijstmiddel moet gebruiken, waarmee ze b.v. Rvs hoogglanzend maken, alhoewel dat misschien te agressief is.
De eerste van jullie die tandpasta heeft geadviseerd krijgt de punten, eerlijk is eerlijk. Maar de anderen waren minstens zo goed. Hartelijk dank allemaal en vanavond ga ik mijn vrouw verwennen (en zij mij).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klinkt gek. Maar laatst een tafel wat gerepareerd. Met tandpasta wat lichtjes schuren. Het veroorzaakt geen verdere krassen,,en neemt eventuele oneffenheden wat weg. In ieder geval,het kost bijna niets en richt geen schade aan.

Dat gaat je niet lukken. Is onherstelbaar.

heel spitig maar zoals gezegd dat gaat niet meer lukken helaas Toegevoegd na 21 minuten: nog ff wat nagezocht en er word her en der gezegd met koperpoets proberen!!!! in de grafische wereld volgens zeggen wel s gebruikt om lenzen mee te ontkrassen Of t echt werkt kan ik uit ervaring niet zeggen maar tis niet duur wie niet waagt............... Toegevoegd na 25 minuten: stukjes gelezen over pcmodding enzo en raden allemaal koperpoets aan als je plexiglas goed wil krijgen

Hoe groot is de vlek. Er zijn middeltjes op de markt om je scherm van je mobiele telefoon te poetsen. Probeer dat eens.

Ik heb vorige week in een winkel een product gezien om CD en dergelijk te 'ontkrassen'. Wat het de ALDI? Geschikt voor plexiglas. Of neem een product om lenzen van plexiglas te repareren. Neem er wel de tijd voor.

Het enige dag je kan doen is het raam laten vernieuwen. Plexiglas krijg je echt nooit meer transparant als het gekrast is.

Misschien krijg je het nog een beetje goed als je het een beetje verwarmt zodat het bovenste laagje een beetje smelt.

Ik denk dat je dit inderdaad nooit meer "de oude" zult krijgen. Je zou terpetine kunnen proberen voor een zo goed mogelijk resultaat. Toegevoegd na 3 minuten: Ik lees net dat je plexiglas kan polijsten met sigaren as om de krassen te verdoezelen, ook lees ik dat je lippenbalsem in de kras kan smeren. Dit moet de kras "helder" maken. Je kan het proberen...

komt vaker voor, kijk of dit helpt succes! Toegevoegd na 1 minuut: met Seapower Metal Polish even proberen. met dank aan Robin.

Bronnen:
http://www.bmwk.nl/webPaginas/handigetips/...

Er is speciale polish voor in de handel nl; 'Xerapol". Je moet de vlek met deze pasta en een dot watten 2-3 min. onder flinke druk polijsten. Bij diepe krassen herhalen. Dat wat achterblijft met een schone doek verwijderen. De kunststof lost een beetje op en wordt met zeer fijne slijpdeeltjes geslepen. De storende kanten van de krassen worden afgerond en de basis van de gleuf wordt opgevuld. Het oppervlak wordt daardoor weer glad en glanzend. Toegevoegd na 8 minuten: Heb nog wat verder gezocht en kijk eens bij deze link. Gewoon met Brasso! http://www.old-omegas.com/cryspol.html

Bronnen:
http://www.xerapol.nl/

Je kunt ook de acryl polish van Autosol proberen. Geeft een zeer goed resultaat.

Bronnen:
https://www.autosol.nl/stories/show/krasse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100