Waarom hebben die american football spelers toch altijd van die donkere strepen onder hun ogen?

Je ziet dat ook wel eens bij soldaten tijdens een oorlog. Zijn dat twee verschillende redenen of doen ze dat om hetzelfde? En wat voor reden is dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij football spelers doen ze dit om te voorkomen dat de zon in hun eigen ogen weerspiegeld. Ook beetje om de tegenstander niet te laten zien welke kant je opkijkt. In het leger combineert men een aantel kleuren op blote lichaamsdelen (hoofd, kin, nek, handen) om in de omgeving op te gaan. De kleuren zijn afhankelijk in welk gebied je opereert. Ook de kleding wordt hierop aangepast. Het leger loopt normaal in groen/bruin/zwart maar bv in Afghanistan word meer bruin/geel/zwart gebruikt. Het is dus om op te gaan in de omgeving en niet zichtbaar te zijn.

Dat zijn oorlogs strepen, net als de indianen hadden. Om meer spirit in het spel te krijgen. Een soort team oppepper.

Voor het licht te absorberen en de spelers van de tegenstanders te misleiden zodat ze moeilijk zien welke kant ze gaan spelen.

De footbal spelers doen dat om de zon te obsorberen. Soldaten doen dit als camouflage. Door strepen te zetten haal je de lijnen uit je gezicht en ben je slecht te zien

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100