Vaak last van pijntjes hoe kan dit?

Hallo,

Ik ben een gezonde meid van 19 jaar sport gemiddeld 4x in de week het liefst wil ik meer maar mijn lichaam laat dat niet toe. Ik heb sinds 1,5 jaar elke dag het gevoel alsof ik een marathon heb gelopen, de ene keer is het erger dan de andere keer. Klachten die daarbij komen zijn: Nek zit vast en rug, last van heupen en knie. Ik ben al bij een osteopaat en een fysiotherapeut. Heeft iemand hier ervaring mee? ik heb ook vaak last van zware benen en het gevoel alsof ik nog wel harder kan rennen maar het niet lukt. Dit alles belemmert het sporten en dat is iets wat ik heel graag doe! ik heb btw ook inspanningsastma ik weet niet of dat iets met elkaar te maken heeft.

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je spieren zijn niet lenig genoeg. Wanneer je spieren lenig zijn, kunnen ze meer trekken. Probeer dus elke dag rek-en-strek oefeningen te doen (Hamstrings, kuiten, lies etc.) Zorg er wel voor dat je blijft trainen om je spieren sterk te houden.

volgens mij doe je gewoon te veel, je overvraagt jezelf en je lichaam roept om rust. 3x sporten wat minder intensief is ook okay hoor. luister maar goed naar je lichaam, ik kan het weten - heb mezelf vaak overbelast en heb nog die neiging. sterkte! het vraagt en vergt inzicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100