Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom mogen Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland meedoen aan EK en WK voetbal?

Het LAND is toch het Verenigd Koninkrijk. Voor Olympische Spelen en Songfestival doet ook alleen het "United Kingdom" mee. Waarom bij EK en WK deze uitzondering?

Graag geen verwijzing naar eerder gestelde vraag. Hier staat geen bevredigend antwoord bij.
http://www.goeievraag.nl/vraag/wales-nationaal-voetbalelftal-wales-deel.2679

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Voetbal
24.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het zijn onafhankelijke voetbalbonden die bij de oprichting van de internationale voetbalbond geëist hebben dat ze als streek van het Verenigd Koninkrijk apart mogen blijven.
Dit is toegestaan i.v.m. het belang van toetreding door "Engeland".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Het zijn officieel 3 landen....de union jack, de vlag van het verenigd koninkrijk, is een combinatie van de drie vlaggen. Het engels koningshuis heeft macht over alle drie landen. Met de olympische spelen en met het songfestival staan ze samen sterk, maar alle drie landen zijn niet vies van een robbetje voetbal, en dan is het ieder voor zich!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De landen/streken zijn zo fanatiek in voetbal dat ze bedongen hebben na de vereniging nog steeds in de oude hoedanigheid aan deze toernooien mee mogen doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De FIFA en de UEFA staan los van de organisatoren achter de Olympische Spelen. Deze twee bonden hebben besloten dat er voor deze landen 'nationale' teams mogen meedoen. Er zijn trouwens meer voorbeelden van (van landen die officieel niet erkend zijn, maar wel een nationaal voetbalelftal hebben). Denk dan maar eens aan Palestina en landen uit Oost-Europa.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding