Waarom werkt mijn Wii usb hardeschijf niet meer?

Mijn Externe Hardeschijf voor de Wii doet het niet meer?!
Ik heb een Witte Wii met een Externe Harde Schijf van 1 Terabyte, Hier op staan 496 Spellen. Maar sinds een aantal weken reageert hij niet meer, als ik hem via Homebrew Channel open dan zegt hij: USB port 0 is not responding.
Try to replugging the Harddisk. Ik heb hem al aan de laptop gehangen maar daar ziet hij hem niet eens. Ook maakt de externe harde schijf sinds kort een hoog piepend geluid, zou 1 van de kabels stuk kunnen zijn of is de hele externe harde schijf zelf stuk en kan die niet meer gered worden?

Toegevoegd op 30 april 2021 12:58: trefwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Via deductie kom je bij het antwoord van je probleem, ik zou de harddisk uit z'n USB behuizing halen en deze harddisk dan rechtstreeks op een computer aansluiten via SATA, werkt dat wel? Dan is de USB host/converter defect en moet je een nieuw huisje kopen, werkt de harddisk ook niet op een interne aansluiting? Dan is je harddrive defect, vaak loont dit niet als het een mechanisch defect betreft. Ik denk dat je een goeie kans maakt dat het op een interne SATA aansluiting wel werkt, en indien dit het geval is, stel je bestanden veilig(maak een backup) + koop een nieuwe USB externe Harddisk en copy alles weer terug...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100