Wat zijn leuke spelletjes die niets kosten?

Hiermee bedoel ik spelletjes die je samen met een paar man kan doen, waar je geen spel voor aan hoeft te schaffen en alleen pen en papier of dobbelstenen nodig hebt. Of gewoon iets anders wat je dagelijks gebruikt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'wie ben ik' Iedereen pakt een klein papiertje en schrijft daar de naam op van iemand die iedereen kent. Kan een beroemdheid zijn of een persoonlijke bekende, een fictief persoon noem maar op. Vervolgens plak je het briefje met plakband op het voorhoofd van degene naast je. Nu heeft iedereen een naam op zijn hoofd en kan het spel beginnen. Iedereen mag om beurten een ja-nee vraag stellen over hemzelf. Zo van 'ben ik een vrouw?' de groep antwoord dan met ja of nee. Als er met ja geantwoord wordt mag je nog een vraag stellen, zo niet dan is de volgende aan de beurt. WIe als eerste weet wie hij is heeft gewonnen, daarna kan je eventueel nog even doorgaan. 'het woordenboek spel' Neem een dik woordenboek, en wat papier en pen. Een iemand begint het spel door een woord op te zoeken waarvan je zeker bent dat niemand de betekenis weet. Noem het woord op. Iedereen krijgt nu even de tijd om op zijn papiertje een definitie op te schrijven. Verzin iets creatiefs, iets leuks, of ingewikkelds. De spellleider schrijft de juiste definitie op zijn papier. vervolgens neemt de spelleider alle papiertjes in en noemt een voor een de definities op. Iedereen moet nu ombeurten kiezen voor welke definitie hij wil gaan. Degene die de juiste definitie kiest krijgt een punt. En als iemand kiest voor de definitie van iemand anders (niet juist dus) dan krijgt degene die die definitie geschreven heeft een punt. Daarna kan je nog een paar rondes spelen tot je er genoeg van hebt. Is ook heel leuk om woorden uit een vreemde taal te nemen. :)

Boter-kaas-en-eieren, ook wel "oo maal oo", is een eenvoudig spel voor twee spelers. Boter-kaas-en-eieren is in het Nederlands verreweg de meest gebruikte naam voor het spel. Het spel wordt met een potlood of met een pen op papier gespeeld. Het spel is ook op een computer te spelen, soms zelfs bij een chatprogramma, zoals MSN Messenger. Bordspelen bestaan ook, maar deze hebben vaak meer een decoratief doel. Boter-kaas-en-eieren wordt gespeeld op 3 bij 3 velden. Bij het begin zijn alle velden leeg. De ene speler zet een 'kruis' en de andere speler een 'rondje'. Degene die drie van zijn eigen tekens op een rij heeft (diagonaal, verticaal of horizontaal), heeft gewonnen. Voor iemand die het spel goed genoeg kent, is het eenvoudig om ieder spel in een gelijkspel te laten eindigen, ongeacht wat de tegenstander doet. Zeker voor beginners is het veld in het midden het belangrijkste veld. Het aantal verschillende mogelijke bordposities is 765, daarbij telt het lege bord mee. Maar posities die door roteren of door spiegelen hetzelfde zijn, tellen voor één. Het aantal toegestane zetten tussen deze bordposities is 2096. Toegevoegd na 3 minuten: BOEM spelletje met dobbelstenen. Het enige dat je nodig hebt zijn acht dobbelstenen, pen en papier. De speler die aan de beurt is gooit alle dobbelstenen tegelijk op tafel. Iedere speler maakt de rekensom: de even getallen optellen, de oneven getallen aftrekken. Voorbeeld: de speler gooit 3,3,1,5,6,2,3,1. De som van de even getallen is 8, de som van de oneven getallen is 16. Uitkomst 8 – 16 = -8 Wie het eerst de uitkomst weet, zegt BOEM. Vervolgens gaan de medespelers de uitkomst controleren. Klopt het, dan krijgt de speler 10 punten voor zijn snelle rekenwerk; is het niet goed, dan krijgen alle andere spelers 5 punten. Wie het eerst 100 punten heeft, is de winnaar! Soms hebben meerdere spelers tegelijk 100 punten, dan wint de speler die de meeste keren 10 punten behaalde.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet Ik ga met mijn koffertje op reis en neem mee.. Yahtzee Iets met het alfabet. Een dier of een stad enz. opschrijven met elke letter van het alfabet. Bijv Aap, Beer, Cavia enz Kun je ook om de beurt doen en dan opnoemen. Wie niets weet is af. Stoelendans. Hints kun je hier even mee vooruit. Er komen vast nog heel veel suggesties.

Het Woordenboekspel!

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/spelregels-...

Iedereen heeft tien stukjes papier en schrijft hier een bekend persoon op (variërend van Jeroen van der Boom tot Ghandi). Iedereen houdt zijn eigen kaartjes. Groep verdelen in twee teams. Kan het wel helemaal uitleggen, maar ken je dat onderdeel van Ik hou van Holland waar ze die namen moeten omschrijven? Zo niet, reageer dan even, dan leg ik het uit.

Iedereen heeft pen en papier en schrijft zoveel mogelijk woorden op die verschillende betekenissen hebben. Zoals: vlieg, (insect) (werkwoord ) lof (groente) (iemand prijzen) kies (in je mond) (keuze maken) weg (om op te lopen) (iets wat er niet meer is) Je bepaald een tijd en na afloop leest ieder voor wat hij heeft gevonden.

Het fluisterspel. Je maakt een goed ingewikkelde zin en schrijft die op een papiertje. Je fluistert die zin in het oor van de eerste speler en die moet hem doorfluisteren. Er mag niet gevraagd worden om woorden nog een keer te herhalen dus als er iets niet verstaan is moet er wat verzonnen worden wat erop lijkt. Het moet wel een goed lopende zin blijven. Degene die het laatst de zin te horen heeft gekregen moet de zin hardop zeggen. En dan is het vaak lachen wat er uiteindelijk uitkomt.

Hokje vullen. Dan maak je allemaal vierkantjes op een groot vel papier en dan moeten jullie een voor een een lijntje trekken om een blokje en als er vier lijntjes omheen zitten heb je een blokje. iemand met de meeste blokjes wint. Doen,durf of de waarheid. Beetje kinderachtig maar wel super leuk! Het spreekt voor zich. Als je doen kiest moet je iets doen. Met durf moet een vraag beantwoorden en zeggen of je het durft of niet, en als je het durft voer je het uit. En met waarheid beantwoord je een vraag, het maakt niet uit welke. bijvoorbeeld.. Op wie heb je een oogje? Wie is je beste vriend? Van wie houd je het allermeest? Verder kun je nog op internet kijken onder; leuke goedkope spellen. misschien kost het een dubbeltje of twee maar lol heb je zeker! Succes ermee!

Perudo is een zeer leuk spel, het is in de winkel te koop maar als je veel dobbelstenen hebt (5 per persoon, de één is dan joker) kun je het zelf doen. De regels zijn iets meer dan 2500 tekens dus de zou je moeten opzoeken op Google oid. Fun fact: het is het spel dat Davy Jones en Will tegen elkaar spelen in Pirates of the Carribean II.

Steen Papier Schaar (naar believen uit te breiden met Spock en Hagedis). En verder: "We hebben een beller" (als je van improviseren houdt). Je speelt het met vanaf 5 personen. Een persoon verzint een telefoongesprek (b.v. Ernie belt Bert op om de verkering uit te maken) en wijst 2 mensen aan die dit telefoongesprek gaan naspelen. Dit doen ze een afgesproken tijd (b.v. 5 minuten). Daarna geven de overige aanwezigen punten, waardoor de winnaar bepaald wordt. De winnaar mag een nieuw gesprek verzinnen en 2 spelers aanwijzen. Heel leuk als je met 3 pubers in de auto zit. Kinderen vinden het ook altijd leuk om gekke poppetjes te tekenen: neem zoveel velletjes papier als er aanwezigen zijn, de eerste persoon tekent het hoofd en vouwt het papiertje om zodat het hoofd niet meer te zien is maar nog wel duidelijk is waar de romp moet komen, en geeft het papiertje door, de tweede tekent de romp, de derde de benen, de vierde de voeten (uit te breiden met een hoofddeksel voor 5 personen). En dan het papiertje open maken en kijken wie het gekste poppetje getekend heeft.

Vier-op-een-rij met steentjes uit de tuin, boontjes of iets dergelijks en een vel papier dat je in hokjes hebt verdeeld.

Twee voorbeelden van spellen waar alleen pen en papier voor nodig is: - Het abc spel. Voor iedere speler een vel papier met daarop vijf a zes kolommen met boven iedere kolom een categorie. Kunst is nu om zo snel mogelijk met een van te voren bepaalde beginletter in iedere kolom een passend antwoord in te vullen. Degene die het eerst stop roept, mag zijn antwoorden opnoemen en verdient voor ieder goed antwoord een punt. - Quiz kruisje bolletje. Werkt in principe hetzelfde als de originele versie, alleen staat in ieder vakje een categorie. Wil je in een bepaald vakje je symbool zetten, dan moet je eerst een vraag beantwoorden die door je tegenstander wordt bedacht. Bij een correct antwoord mag je je symbool intekenen. Vergeet verder (met het oog op Koninginnedag) de misschien wat oubollige maar daarom niet minder gezellige Oud-Hollandse spellen niet. Koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, eierrace..... keuze genoeg en het kost je nagenoeg niks.

Het "pannenspel": Iedereen schrijft een aantal personen/personages op een papiertje. Die gaan opgevouwen in de pan. Vervolgens stel je twee teams samen. Ronde 1 (60 sec pp): De eerste speler neemt een briefje uit de pan. Hij omschrijft de persoon op het briefje, zonder delen van de naam, woorden met een hoofdletter en zonder cijfers te gebruiken. Zijn team probeert de persoon de raden. Je gaar door tot de 60 sec om zijn. Dan is het andere team aan de beurt, en dit herhaalt zich tot alle briefjes geraden zijn. Ronde 2 (60 sec pp): Hetzelfde idee, alleen moeten de spelers de persoon nu uitbeelden. Praten is verboden! Ronde 3 (30 sec pp): Weer hetzelfde idee, alleen moet je nu de persoon met 1 woord omschrijven. Bijvoorbeeld van der Sar: Ronde 1: Een bekende voetballer, stond in het doel bij ons nationale elftal, gaat bijna met pensioen. Ronde 2: (*probeert een keeper na te doen) Ronde 3: keeper En hints natuurlijk, old school maar hilarisch!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100