Wat zijn leuke spelletjes die niets kosten?

Hiermee bedoel ik spelletjes die je samen met een paar man kan doen, waar je geen spel voor aan hoeft te schaffen en alleen pen en papier of dobbelstenen nodig hebt. Of gewoon iets anders wat je dagelijks gebruikt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'wie ben ik' Iedereen pakt een klein papiertje en schrijft daar de naam op van iemand die iedereen kent. Kan een beroemdheid zijn of een persoonlijke bekende, een fictief persoon noem maar op. Vervolgens plak je het briefje met plakband op het voorhoofd van degene naast je. Nu heeft iedereen een naam op zijn hoofd en kan het spel beginnen. Iedereen mag om beurten een ja-nee vraag stellen over hemzelf. Zo van 'ben ik een vrouw?' de groep antwoord dan met ja of nee. Als er met ja geantwoord wordt mag je nog een vraag stellen, zo niet dan is de volgende aan de beurt. WIe als eerste weet wie hij is heeft gewonnen, daarna kan je eventueel nog even doorgaan. 'het woordenboek spel' Neem een dik woordenboek, en wat papier en pen. Een iemand begint het spel door een woord op te zoeken waarvan je zeker bent dat niemand de betekenis weet. Noem het woord op. Iedereen krijgt nu even de tijd om op zijn papiertje een definitie op te schrijven. Verzin iets creatiefs, iets leuks, of ingewikkelds. De spellleider schrijft de juiste definitie op zijn papier. vervolgens neemt de spelleider alle papiertjes in en noemt een voor een de definities op. Iedereen moet nu ombeurten kiezen voor welke definitie hij wil gaan. Degene die de juiste definitie kiest krijgt een punt. En als iemand kiest voor de definitie van iemand anders (niet juist dus) dan krijgt degene die die definitie geschreven heeft een punt. Daarna kan je nog een paar rondes spelen tot je er genoeg van hebt. Is ook heel leuk om woorden uit een vreemde taal te nemen. :)

Vier-op-een-rij met steentjes uit de tuin, boontjes of iets dergelijks en een vel papier dat je in hokjes hebt verdeeld.

Twee voorbeelden van spellen waar alleen pen en papier voor nodig is: - Het abc spel. Voor iedere speler een vel papier met daarop vijf a zes kolommen met boven iedere kolom een categorie. Kunst is nu om zo snel mogelijk met een van te voren bepaalde beginletter in iedere kolom een passend antwoord in te vullen. Degene die het eerst stop roept, mag zijn antwoorden opnoemen en verdient voor ieder goed antwoord een punt. - Quiz kruisje bolletje. Werkt in principe hetzelfde als de originele versie, alleen staat in ieder vakje een categorie. Wil je in een bepaald vakje je symbool zetten, dan moet je eerst een vraag beantwoorden die door je tegenstander wordt bedacht. Bij een correct antwoord mag je je symbool intekenen. Vergeet verder (met het oog op Koninginnedag) de misschien wat oubollige maar daarom niet minder gezellige Oud-Hollandse spellen niet. Koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen, eierrace..... keuze genoeg en het kost je nagenoeg niks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100