Hoe laat Uri Geller die lepels buigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een complete uitleg is te vinden op onderstaande link

Het zijn niet de lepels die buigen, het is de wereld eromheen. Toegevoegd op 18-05-2009 14:02:13 Spoon boy: Do not try and bend the spoon. That's impossible. Instead... only try to realize the truth. Neo: What truth? Spoon boy: There is no spoon. Neo: There is no spoon? Spoon boy: Then you'll see, that it is not the spoon that bends, it is only yourself.

Bronnen:
Matrix

Voor zover ik weet heeft hij hier 2 truckjes voor. Het is immidels vastgesteld dat het niet zijn gedachte zijn die de lepels doen buigen hij gebuikt truckjes Truck 1: Hij maakt gebruik van een fenomeen genaamd metaalmoeheid. Metaal heeft de nare eigenschap als het vaak word vervormd dat het steeds slapper wordt tot het op een gegeven moment compleet faalt. Nu kan je hier heel makkelijk gebruik van maken bij het buigen van lepels je kan het zelf thuis doen. Je buigt de lepel heel vaak heen en weer tot het op een gegeven moment erg makkelijk word om hem te buigen. Vervolgens buig je hem weer recht en wrijf je over de zwakke plek. Dit zorgt voor miniscule buigingen die uiteindelijk er voor zorgen dat de lepen buigt en op een gegeven moment zelfs afbreekt. Truck 2: is een optische illusie. In feite buigt hij de lepel helemaal niet. De lepel is van te voren al voorgebogen. Hij verbergt de hendel in zijn hand en beweegt het langzaam steeds verder zodat het lijkt alsof hij buigt terwijl dit niet zo is. Hieronder een leuk James Randi filmpje dat de nepperij van Uri laat zien.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=UuaJWLeSmEc

Volgens onderstaande bron is het gewoon een kwestie van het publiek afleiden en de lepel buigen door er kracht op uit te oefenen, net zoals jij en ik ook zouden doen als we een lepel zouden moeten buigen.

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/geller.html

Met zijn handen - dus niet met zijn 'denkkracht'. Hij's geen 'mastermind' maar een masteroplichter.

Ik heb zo n 30 jaar geleden meegedaan met Geller die ons begeleidde op tv. De eetlepel die ik in m'n hand had boog alsof ik er nauwelijks op hoefde te duwen. Het is opperste concentratie en weten dat jij macht hebt over materie. Er zaten getuigen bij en mijn man heeft in de bankschroef de lepel weer recht gekregen met een kronkel in de steel die er niet meer uit ging. De antwoorden dat het trucs en fake is zijn dus totale onzin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100