Wat is het verschil tussen een gedachte, idee, ingeving, intuïtie en hoe 'meetbaar' is dit?

Het meeste zal voortkomen vanuit onze hersenen die denkprocessen ondergaan en aanzetten tot handelingen in taal of gedrag maar wat we met onze vijf zintuigen waarnemen zijn dat elektrische signalen (impulsen in neuronen) die we in onze hersenen interpreteren en /of zijn er meer mogelijkheden zoals men dit soms"uit het niets' noemt ?

Toegevoegd na 1 dag:
Aanvullend, deze vraag mede n.a.v. oud nummer uit de musical Joe in 2010 . Daarin wordt ook voor velen die ' de muzen' besturen of aanzetten tot denken of daadkracht, in wetenschap of andere vormen van kunst of talenten .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Taalkundig is er niet veel verschil, het kunnen immers ook synoniemen van elkaar zijn. We hebben namelijk meer woorden die hetzelfde zijn maar iets volledig anders betekenen. Voorbeeldje; voorkomen....het kan de betekenis hebben van 'bestaan', ter preventie kan je ook iets voorkomen of beletten, maar je kunt ook bij de rechtbank moeten voorkomen voor de rechter of een aardig voorkomen hebben als uiterlijk. Het ligt dan aan de context van de zin waarin het woord gebruikt is, welke betekenis eraan gegeven kan worden... dit voel je vanzelf aan. Er zit dus verschil in de betekenissen van gedachte, idee, ingeving en intuïtie. Een gedachte hoeft geen idee te zijn als het zo maar een los iets is, waar je aan denkt of die bij je opkomt. Luidt de zin; 'Hij was in gedachten verzonken", dan hoeft hij er geen idee bij te hebben. Hij kan wel zitten piekeren hoe hij uit een situatie kan komen, maar geen idee kan hem te binnen schieten om zijn probleem op te lossen. Ideeën zijn meestal meer oplossingsgericht of een voorstelling van iets. "Ik heb geen flauw idee" zal je anders interpreteren dan " Ik heb wel een idee hoe we dit kunnen oplossen". Als je geen flauw idee hebt, dan weet je het echt niet. Een idee kan ook een plan of ontwerp zijn, een gedachte alleen dus niet. Een ingeving is een idee dat plotseling bij je opkomt. Deze woorden verschillen vrijwel niets van elkaar en betekenen hetzelfde. Die kan je dezelfde betekenis geven in een zin. Het verschil is nauwelijks meetbaar, misschien is de ingeving sneller aangekomen dan het idee? Dat is echter meer hoe ik het voel en hoeft niet zo te zijn. Intuïtie valt er nog het meeste buiten. Het valt meer onder gevoel en instinct dan onder gedachten. Intuïtief voel je aan of iets goed of slecht voor je is.. het is meer een natuurlijk instinct. Het is meer een vermogen dat je bezit om iets aan te voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100