Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik een natuurretraite doen?

Ik heb het dan over tot mezelf komen in de natuur. Al dan niet begeleid. Dus echt een weekend in stilte kamperen zonder Tijd en elektronica. Zijn er überhaupt campings die zoveel stilte bieden dat ik dat ook op eigen initiatief kan doen of moet ik dan toch echt bij bedrijf 'aankloppen' die dit organiseert? Zijn er überhaupt campings die zich op spiritualiteit en bezinning richten?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.1K
Poet
9 jaar geleden
Hier is dat goed mogelijk:
https://www.google.nl/maps/@-8.6034234,-53.5144818,1092m/data=!3m1!1e3

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er zijn zeker campings die dat kunnen bieden, een aanrader vind ik zelf http://www.landgoedhetzand.nl/ Daar ga ik zelf ook regelmatig heen, 1 veld met sanitair e.d., maar verder in het bos verspreid stukken waar je alleen water hebt en verder 'met schepje het bos in'. Je hebt wel kaart nodig van natuurkampeerterrein, maar dat is het zeker waard. Begeleiding krijg je bv via http://www.naturequest.nl/nl/ Wel stuk duurder, maar dat is een keuze.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Staatsbosbeheer heeft een aantal campings die helemaal zijn gericht op rust en eenvoud. Zie link.
(Lees meer...)
9 jaar geleden
Wat te denken van een (contemplatief) klooster.

Meestal in de natuur, stilte in overvloed, gelegenheid om een of meerder diensten te volgen, een kleine en simpel ingerichte cel, 3 maaltijden ook in stilte, enz...
Maar ook gelegenheid om met een 'broeder' van gedachten te wisselen.

Ik weet niet waar je woont maar ik ga bijv. graag naar Westmalle (Blg). Maar er zijn natuurlijk vele kloosters waar dit mogelijk is, al dan niet begeleid, met groep of op eigen houtje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Als je Finland gaaf vindt dan kan je ook onze training Natuur Coaching overwegen. Hierbij gaat het om verbinding herstellen met jezelf en de natuur, jezelf ontdekken en jezelf inspireren. Meer weten:

http://lovingnature.nl/trainingen/natuurcoaching-finland/index.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding