Waarom heb ik soms sterk het gevoel dat ik niet alleen ben?

en gebeurt dat alleen 's avonds laat en 's nachts?
Ik word er erg onrustig van..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gevoel dat je niet alleen bent, is het gevoel dat er behalve jou nog een entiteit aanwezig is. (Ik gebruik het woord entiteit hier maar even. Ik zocht naar een algemene term voor "aanwezigheid", "persoonlijkheid" of "personage", "onstoffelijk individu". Er zal misschien een beter woord zijn, maar op dit moment kom ik niet verder dan "entiteit". Ik bedoel er verder niets mee, 't is gewoon maar een woord.) Dat gevoel wordt veroorzaakt door activiteit in de temporaalkwab. Dat is een deel van de hersenen. Sinds de jaren vijftig zijn er experimenten gedaan waarbij de temporaalkwab werd gestimuleerd tijdens hersenoperaties. Daarop voelden de patiënten vaak een spirituele aanwezigheid of een "kosmisch bewustzijn". Soms was die aanwezigheid, die ik hier maar weer entiteit noem, duidelijk gelokaliseerd - meestal schuin achter de patiënt. Soms was die entiteit aanwezig, zonder een precieze lokatie te hebben. We zijn inmiddels steeds beter in staat zulke gewaarwordingen op te wekken. Tijdens de overgang van waken naar slapen vallen niet alle delen van de hersenen tegelijk in slaap. Het is dus best mogelijk dat je bewustzijn nog redelijk alert is, maar dat je hersendelen die verschillende informatiebronnen aan elkaar relateren al zijn ingeslapen. Als op dat moment je temporaalkwab nog tamelijk actief is, ervaar jij een doordringend gevoel van de aanwezigheid van een entiteit. Wat interessant is, is dat deel van de temporaalkwab in verband wordt gebracht met uittredingservaringen. Heb jij ook ervaringen die die richting opgaan? Ook uittredingservaringen kunnen we inmiddels zelf opwekken. Dat gaat het beste door het stimuleren van de temporopariëtale overgang (TPO). Olaf Blanke merkte dit in 2002 in Lausanne, toen hij de TPO van een epilepsiepatiënt stimuleerde in een poging de epilepsie te verminderen. De patiënt, die bij bewustzijn was, vertelde dat ze boven haar lichaam zweefde en op zichzelf neerkeek. Neurobioloog professor Dirk de Ridder uit Antwerpen bracht in 2002 elektroden aan in de buurt van de TPO van een man die aan tinnitus leed. De tinnitus bleef, maar de man vertelde dat zijn "zelf" zich een halve meter schuin achter zijn lichaam bevond.

Ik weet niet waar je zelf in gelooft en hoe jij de spirituele dingen bekijkt maar je bent dus eigenlijk nooit alleen....

Is het een eng gevoel? Dat komt omdat je je 's nachts als het donker is je jezelf sneller bang gaat maken. Dan is de sfeer ernaar. Overdag is het meestal als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ja bent NOOIT alleen... Wanneer ben je alleen, als een ander op 1 millimeter afstand zit, of 1 meter of 1 lichtjaar? Het is alleen definitie en voldoet de wereld aan jouw definitie van eenzaamheid, dan voel je meteen het resultaat van je overtuiging... (Zeer simpel is dat toch)... Leer Remote Viewing en Remote Influencing... Dan weet je hoe je het moet doen en ook hoe je je moet afschermen... Los het op... Maar stop ermee om er NIET goed over te voelen...

Je bent nooit alleen, niemand is alleen. Je hebt in ieder gevel een gids (engelbewaarder) en vaak zijn er ook overleden dierbaren bij je. De vaste plaats voor je gids is schuin rechts achter je, soms voel je de warmte van hem/haar aan je rechter bovenarm of wang. De anderen zijn je helpers, deze zijn meestal direct achter je. Doordat je een erg gevoelig mens bent, pik je allerlei energie op , die je normaal niet waar kunt nemen. Waarschijnlijk brengt dat bij jou de onrust. Er zijn nog meer mogelijkheden, maar die wil ik hier liever niet kenbaar maken. Laat je niet gek maken door rare onzin verhalen en luister naar je gevoel.

Inderdaad omdat je niet alleen bent. Als je er onrustig van wordt en het niet fijn vindt, kun je bescherming vragen. Neem iemand/iets van wie je weet dat die goed is, (Jezus, Maria of iets dergelijks, als het voor jou maar een goede kracht is) en vraag of hij je wil helpen. Meestal geeft dat redelijk snel rust (je voelt die rust soms echt over je heen komen). Ik heb er al vaker echt hulp van gehad, je kunt nou eenmaal niet alles zelf. Zeker niet in de niet stoffelijke wereld. Toegevoegd na 21 minuten: Je hoeft hier niet gelovig voor te zijn.

dit zijn demonen die veroorzaken angst, spanning en onrust u kunt ze gebieden de kamer te verlaten in jezus naam

Waarschijnlijk komt dit omdat het donker is, dan ben je sneller bang of ongerust. Het is een soort hallucineren. Toegevoegd na 2 minuten: Dat verhaal hierboven is wel interessant trouwens!

Omdat je ook niet alleen bent. Onze aardse ogen zien maar een beperkt aantal beelden die onze hersenen kunnen verwerken. Waarschijnlijk ben je toch omringd door een aantal geesten. Je kunt je daarvoor afsluiten door een lichte cirkel om je heen te visualiseren, en jezelf daarin te wanen. Helpt echt.

Je bent al één!

Ieder mens heeft 1 of meerdere geleidegidsen bij zich het zijn altijd oude familieleden bv opa .oma laat het gelaten over je heen komen zie het niet als een bedreiging maar als een zegening en sta er open voor. en dat gevoel heb jij niet overdag omdat je dan te druk bent met je dagelijks leven.

Jammer dat je het zo ervaart, maar ook heel logisch omdat het waarschijnlijk onbekend terrein is voor je...dan komt het voort uit angst. Als we ernaar kijken zijn we NOOIT alleen, maar dit zijn energieen, niets om je ongerust over te maken. Je bent vast iemand die snel "prikkels" oppikt en misschien ook wel situaties (een sfeer die ergens hangt) als je ergens bij een gezelschap binnenloopt?.. Het is juist erg mooi als je deze gewaarwordingen ervaart, helaas is het de onwetendheid die angst en onrust geeft. Bij kinderen die dit ervaren zeg ik wel eens...vraag maar of ze jouw kamer verlaten omdat je het nu niet prettig vind...Het is tenslotte jouw kamer!...Misschien zou je het kunnen toepassen, het werkt vaak ook voor je eigen gemoedsrust en de kracht in jezelf. Maar nogmaals, probeer het te ervaren en te accepteren...verdiep je er eens in?...Het zou best kunnen dat je het dan ook interessant vindt en er iets mee kan? Ik weet het...het is makkelijk gezegd...ik hoop toch dat je er iets mee kan!!

Ik weet niet waar jij voor open staat en in hoe verre jij in dingen gelooft? Maar als je er voor open staat dan kan je dingen voelen of zien die andere mensen niet kunnen voelen of zien.

dat komt omdat je niet alleen bent... en dat gevoel treedt vooral op in de avond en de nacht omdat jij dan niet wordt afgeleid van je gevoel door je dagelijkse bezigheden... de onrust komt omdat jij denkt dat het gevoel iets betekent... en omdat jij dénkt dat je alleen bent... maar niets is minder waar: je bent voortdurend omringt door anderen... en kijk goed naar het antwoord van mannetje... dat is werkelijk zo...

Omdat je een sterke ziel hebt.