Heeft de mens een eigen onsterfelijke ziel en is dit concept aantoonbaar of een kwestie van geloven?

Als de ziel in iedereen aanwezig is, moet deze een plek hebben. Waar bevindt de ziel zich dan in het lichaam? en wat is z'n functie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Energie gaat nooit verloren, energie kun je alleen omzetten in iets anders zoals warmte in beweging. Je hele lichaam zit vol met energie, je spieren werken dmv elektrische schokjes en de hersens sturen ook op die manier signalen rond. Deze energie gaat nooit verloren en blijft altijd bestaan. De vraag is, vind je energie gelijk staan aan een ziel? Overigens gebruiken auto's ook energie en hebben die volgens de meeste mensen geen ziel. Het verschil is wel dat mensen al energie hebben als ze geboren worden en auto's alleen als we er energie in stoppen.

Nee, mens heeft geen onsterfelijke ziel. En dit is zelfs eenvoudig aan te tonen. Iemand met een herseninfarct, de ziekte van Alzheimer of een ernstig ongeluk waarbij de hersenen zijn beschadigd, kan namelijk compleet van karakter veranderen. Het karakter wordt als 'de ziel' gezien, maar als die ziel onstoffelijk en onsterfelijk zou zijn, dan zou deze ook niet kunnen veranderen dankzij dergelijke 'materiële' schade aan de hersenen. Die onsterfelijke ziel is dus een kwestie van geloven, eerder een wens dan een realistische hypothese.

Nee de mens heeft geen onsterfelijke ziel en ik denk dat het concept onsterfelijke ziel past in het rijtje - god, tarrot, wichelroede lopen, etc. Leuk, maar voor mij een geloofs kwestie.

Het is natuurlijk niet aantoonbaar. Voor mij is het simpel. Ik denk dat je ziel gewoon je bewustzijn is. Je bewustzijn houdt op zodra je sterft. Dus als je sterft ben je gewoon helemaal weg. Net zoals je er ook niet was voor je geboorte. Tenminste, ik weet van niks. Jij wel?

Ik denk wel dat de mens een ziel heeft. De ziel bestaat naar mijn mening uit een vorm van pure energie, ur-energie. Het hele universum, alles wat er is bestaat uit atomen, die wederom uit protonen, elektronen en neutronen, die wederom enzv.....uiteindelijk blijft er een soort ozean van energie over waaruit alles bestaat. Energie met de potentie alles te zijn en alles te kunnen worden. Om deze urenergie te kunnen vormen is er een soort patroon nodig en dat zijn gedachten. Wij mensen hebben bij onze geboorte de wonderbaarlijke eigenschap gekregen te kunnen denken. Elke keer als wij een gedachte denken zijn wij scheppend bezig, wij geven een patroon af aan het energieveld en dit patroon, deze gedachte blijft voor eeuwig bestaan. Alles wat wij ons hele leven denken en in vorige levens gedacht hebben dat is onze ziel. Onze hersenen zijn een soort ontvanger en deze worden bij de geboorte aan onze ziel gekoppelt. Net als een radio afgestemd op een bepaalde frequentie uit de ozean van radiosignalen de goede zender kan ontvangen zo kunnen onze hersenen alle aan ons gekoppelde energie ontvangen. Zo wordt onze karakter voor een deel gevormt door karma, hetgeen wij meenemen uit een vorig leven en door onze dagelijkse ervaringen. Zo groeit onze ziel met elk leven met als doel opgeladen te worden met positieven gedachten, ervaringen, en als de ziel een bepaald niveau aan liefde bereikt heeft gaat zij over naar een hogere vorm van zijn, je kan het God noemen. Tot zover in het kort mijn gedachten hierover...

Een mens heeft een ziel (de gedachtengang) en die moet je proberen zoveel mogelijk te gebruiken zolang je op aarde bent en niet wachten dat hij uit je lichaam vertrekt.Na vertrek is niets meer te bewijzen.