Kan een waarzegster echt de toekomst voorspellen?

Ben zelf al 2 keer geweest, alhoewel dat ik er vroeger ook niet voor te vinden was.
Nu moet ik wel toegeven dat die waarzegster wel dingen zijden dat niemand kon weten, heel raar!
De ene was wel beter als de andere.
Maar toch heb ik er nog altijd men twijfels bij.
Klopt het echt wat ze zeggen?
Heeft er daar nog iemand ervaring mee?
En waarom vragen ze daar zo veel geld voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, niemand kan de toekomst voorspellen omdat er binnen enkele seconden miljarden factoren veranderen. Niets staat vast. Waarzeggers vissen naar wat men denk voor jou van toepassing is, zoiets van ik zie een stukje onzekerheid, dat kan kloppen anders zit je daar niet, als je zelfverzekerd bent ga je naar een zogenaamde waarzegger. Ook blijft wat misschien wel op jou van toepassing hangen en wat totaal niet op je slaat vergeet je, dan denk je dus toch..... Nee waarzeggers bestaan niet, iedereen kan een ramp voorspellen en als je maar lang genoeg doorgaat ga je vanzelf eens gelijk krijgen. Men werkt met profielen, en door middel van vragen ga jezelf al onbewust het antwoord geven op de volgend vraag.

Nee, dat kan niet. Wat ze doen is informatie halen uit jou. Ze halen informatie uit hoe jij je gedraagt, hoe jij overkomt en wat jij allemaal zegt. Soms doen ze ook gokken, soms zitten ze ernaast, maar soms gokken ze juist en dan is het erg indrukwekkend. Gokken ze 10 keer verkeerd en 1 keer goed, dan wordt achteraf door de mensen de nadruk op die ene keer gelegd. Hier zie je hoe mensen als Char te werk gaan:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=ynShhzruOzg

als mensen er geld voor vragen hebben ze er meestal hun beroep van gemaakt. helaas zijn er ook veel mensen die geboren bedriegers zijn. verdienen een hoop geld door onzin te vertellen.jij loopt uit de deur en zij wrijven hun handen. jammer. Er zullen vast mensen zijn die een gave hebben in toekomst voorspellen maar ze mogen je toekomst eigenlijk niet voorspellen..je kan er naar gaan leven. Wat als je te horen krijgt dat er wat ernstigs gebeurd? voor het zelfde geld wordt dit verteld door een bedrieger...jij leeft ernaar en maakt je zorgen? of wordt depressief...blijkt het of niet waar te zijn of je heb er naar de dag geleefd . als je niets wist had je elke dag gewoon "normaal"kunnen leven . zonde van de tijd energie en geld. de toekomst heb je zelf in de hand. deze informatie kost geen geld!!!! groetjes

nee kan niet. je kan dingen zogenaamd voorspellen en als je veel voorspelt zal er altijd wel iets goeds van zijn. Ik ben toen ik 18 was met mijn toenmalige vriend voor de grap naar een waarzegster geweest. Zij voorspelde dat ik met hem 11 kinderen zou krijgen. 11 kinderen goeie genade het is gelukkig niet uitgekomen Dofa

Het zit allemaal tussen de oren, waarzeggers/sters horoscopen en lieden zoals Char en Derek. Door zwakte goedgelovigheid en instabiliteit grijpt de mens naar iets wat er niet is op dit gebied.

Ik ging een keer naar een waarzegger (hij deed ook nog andere dingen) om advies, maar in plaats daarvan kreeg ik de toekomst. Het bleek later allemaal keurig te kloppen (ook wat ik toen bijna uitgesloten achtte). Ik wou dat ik er nooit naar toe was gegaan. Wat heb je er aan om je toekomst te weten. Bovendien loop je het risico dat een voorspelling als een self fulfilling prophecy gaat uitkomen; dat je jezelf gaat gedragen naar de voorspelling zodat die toch uitkomt. Mijn broer werd toen hij net volwassen was voorspeld dat hij niet oud zou worden; hij is met 46 jaar gestorven. Begin er niet aan of stop er mee; het is niets dan narigheid.

als het echt kon zou je dan een 2e keer naar een ander gaan? soms zijn dingen in grote lijnen te voorstpellen maar dat is pure logica (relaties lopen stuk, men verliest dierbaren, mensen maken zich zorgen om iets of iemand) of kan dit met behulp van o.a. techniek en statistieken dan heb je nog cold reading. wil je antwoorden over je relatie? dan zit het niet snor en heb je twijfels hierover. (klopt dat? ben je onzeker? klopt dat? voel je je niet begrepen? klopt dat? etc) wat ze zeggen #klopt#, maar het hoeft niet de waarheid te zijn. je kan het wel zo gaan zien dat het in het plaatje past (net als een horoscoop) ja ik heb er ervaring mee, jaren geleden ergens op een kermis. en ja, ze had gelijk! ik kreeg kinderen, mijn relatie liep stuk (wel tig jaar later dus op zich superknap van dr) moest opkomen voor mezelf, ik stond voor moeilijke momenten maar vond bij iemand begrip etc waar ze zoveel geld vragen? omdat iedereen zich waarzegger kan noemen, en er altijd mensen zijn die erin geloven, of voor de lol willen kijken hoe het gaat. het is een bron van inkomsten die je zo groot kan maken als je wil. hoe meer ze vragen, hoe beter ze de toekomst voorspellen denken velen. (voor 1 euro is het waarschijnlijk niet boeiend) hoe meer opgeblazen circus eromheen hoe meer onzin je kan verwachten. overigens kan je wel dingen voorspellen hoor, het weerbericht, een aardbeving ergens over een paar maanden, etc. maar het beleven van het LEVEN zelf? nee helaas niet. het is wel een prima middel om ergens inzicht in te krijgen, maar dat kan ook zonder waarzegger naar mijn idee. er zijn ook mensen die visioenen hebben, of een droom die uitkomt, maar dit is een heel ander onderwerp dat hier naar mijn idee helemaal los van staat. Toegevoegd na 1 dag: hier nog even een filmpje dat er niet om liegt. waarzeggen kan levens kapot maken, puur voor een paar centen extra inkomen. ik hoop dat jullie de moeite nemen om er naar te kijken.....

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=dyXzaE0mVVg...

Nee, niemand kan de toekomst voorspellen, simpelweg omdat het nog niet is geweest. Als je er geld voor had moeten betalen, zou ik het terug eisen.

Er zijn mij vele dingen verteld, voorspeld en die zijn allemaal gebeurt/uitgekomen. Er zaten ook minder prettige zaken tussen. Soms op de dag nauwkeurig. Het is makkelijk om te zeggen dat het allemaal flauwekul is, ik weet wel beter. Het is uiteraard wel zaak om een betrouwbaar iemand te raadplegen en je verstand erbij te houden. Beide voetjes op de grond.

Nee en nog eens nee zie filmpje

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=xyXMvhQ6wtY

Je vraag impliceert bijna dat *iedere* zich als waarzegger voordoende persoon de toekomst zou kunnen voorspellen. Dat is natuurlijk niet zo, alleen op tv, maar ja - de televisiemaker gaat natuurlijk geen programma maken waar mensen serieus en respectvol met elkaar omgaan en weet dat daar geen kijkcijfers mee te behalen zijn. Nee, er moet iets duidelijks aan de hand zijn wat een conflict oproept, zoals een verontwaardiging bij de kijker. Dat verkoopt. Een van de hoofdregels in de media: geen conflict, geen programma... Dat even over het algemene (en vertroebelde) beeld wat mensen hier op GV neerzetten over waarzeggen. Waarzeggen is gebaseerd op bepaalde bijzondere gaven. Dat kan helderzien zijn, maar ook helderhoren. En in hetzelfde rijtje horen helderruiken, helderproeven en heldervoelen. Een helderziende wordt vaak als synoniem voor waarzegger gebruikt. En ik vind dat zelf eigenlijk een prettiger woord dus ga daar nu even mee verder. Immers is 'waar' in waarzeggen zo absoluut. Het zou namelijk tóch nog anders moeten kunnen lopen. Er is een dualisme hier. Het is aan de ene kant zo dat of alles vast ligt in een zeker noodlot, of niets en alles louter toeval is en betekenisloos. En wat nou als het *beide* geldig is. Dat alles vast ligt én tegelijkertijd met een veelvoud van mogelijkheden. Dat is vrij ingewikkeld te vatten, en zo ook helderzien, want dat zou in principe betekenen dat helderziende personen een zeker ontwikkeld vermogen hebben dat de dimensie van de tijd overstijgt. Dat valt voor ons driedimensionale mensen, met een bewustzijn wat zich slechts in een voortschrijdende tijd voortbeweegt, uiteraard slecht te begrijpen. Dat is ook niet zo vreemd, en blijkende uit de meeste antwoorden. Uit de veelvoud van mogelijkheden zijn bewuste keuzen gemaakt waardoor jouw levenspad in grove lijnen is gelegd. Daar lijkt het mij het meeste op. Er is vrijheid (ieder mens kan scheppen - het andere scheppen dan met de bats.. ;) en tegelijk verantwoordelijkheid. Een helderziende is daarbij in staat op te pikken hoe jou pad loopt, en wat je daar af en toe op zal tegenkomen. Er is zeker een hele variatie in de integriteit van verschillende helderzienden. Je hebt er hele goeie tussen zitten, en die vragen geen geld, of slechts een kleine vergoeding omdat ze hun tijd aan je spenderen, hetzelfde als een consult bij een psycholoog of een therapeut zou verlopen - logisch, toch? Maar absurde honoraria zijn natuurlijk uit den boze. (verder in reactie)

Nee, allemaal geldklopperij.

Heel simpel, als een waarzegger echt de toekomst zou kunnen voorspellen dan zouden ze geen geld hoeven te vragen want dan zouden ze steenrijk kunnen worden door bijv. de goede nummers te voorspellen in het casino of de beurskoersen. De enige waarzegger die waarzegt woont in een gigantische villa bekostigd door 'juist gokken'.

De toekomst kun je niet voorspellen ; de toekomst staat namelijk niet vast. En wordt voor een groot deel bepaald door de keuzes die je maakt en de acties die je onderneemt. Daarmee kan een 'voorspelling' wel een boemerang-voorspelling worden. Iets gebeurt OMDAT het voorspeld is en je daar vervolgens naar bent gaan leven / handelen / je daar op bent gericht of gefocust. Verder vertonen de levens van mensen, maar ook ervaringen die ze hebben en de manier waarop ze daarop reageren enorm grote overeenkomsten. Zo veel ,dat het mogelijk is een gedetailleerde karakterbeschrijving te schrijven die uniek lijkt, maar in feite voor meer dan 90 % op zo ongeveer iedereen van toepassing is. Waarzeggers, handlezers, tarotkaartlezers en astrologen maken graag, gretig en veelvuldig gebruik van dit verschijnsel. We noemen dit zogenaamde 'barnum-beweringen'. Daarbij komt dan vaak een stukje dat we 'cold reading' noemen : heel goed kijken naar minimale reacties van mensen op balletjes die je opgooit, en daar verder op inspelen. Een techniek die sommigen tot in de puntjes beheersen, geholpen door het feit dat mensen heel graag wíllen dat dingen kloppen, al moeten ze ze een beetje buigen, en de behoefte om (de waarzegger) te pleasen. En ook de waarzegger is vaak een pleaser, die de client bij voorkeur vertelt wat deze graag wil horen, vermengd met een snufje onaangename maar onbelangrijke kleinigheden om de rest realistisch te maken. Een goede 'waarzegger' met veel mensenkennis , intuitie en inzicht die de kunst verstaat aardig gevonden te worden (please-factor) kan inderdaad mensen met kleine aanwijzingen soms op het goede spoor zetten en ze zo hun eigen toekomst een beetje laten beinvloeden. Dat kan zo ver gaan, dat iemand die een 'lange donkere man' is beloofd, vervolgens jarenlang alle leuke kleine blonde potentiele partners laat lopen - al verlagen maar weinig serieuze waarzeggers zich nog tot dat kermisniveau. Waarom ze er geld voor vragen ? Duh, het is hun werk ! Voor niets gaat alleen de zon op, hoor. Een waarzegger die gratis werkt zou OF omkomen in de voortdurende vraag naar hulp, OF grappig genoeg minder serieus genomen worden. De huisarts en de psycholoog zijn toch ook niet gratis ?

Er zijn vele mensen die met een gave geboren worden, mooi tekenen, schilderen of muziek maken. Ook zijn er mensen die (zelfs onbewust) een geestelijke gaven hebben meegekregen bij hun geboorte. (bijv. hand-oplegging... vroeger zei men magnetiseren) Kun je deze gave naar boven peuteren en ontwikkelen, (mediteren) dan ben je aardig op weg. Mensen met geestelijke gaven die hun naaste helpen met gratis goede raad en daad, zijn goud. Mensen die hiervan een show of hun beroep hebben gemaakt en heeeel veel geld voor een consult vragen....t'is jammer! Een 'goede' paragnost kan het deurtje openen of dichten van de geestenwereld. Contact leggen met overledenen. Hoort de paragnost een stem, dan is hij helderhorend, krijgt hij/zij hierbij ook beelden uit verleden of toekomst, dan is hij helderziend. (helder voelend/ruikend bestaat trouwens ook) Dit kan de paragnost nooit doen zonder hulp van z'n geestelijke leider. Een 'goede' paragnost zal wel vertellen met welke overleden hij contact heeft, goede raad of tips geven waar je helemaal nog niet aan gedacht had en waarmee je in de toekomst iets kunt doen. (Boeken tip: Hans Stolp, De derde weg in het geloof.)

Betrouwbaarste voorspellingen kan zeker. Tis vaak niks anders dan naar de geschiedenis kijken. Als er niks verandert is toekomst een herhaling van de geschiedenis.