Waar licht Jezus begraven ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

niemand weet 't antwoord ,simpelweg omdat niemand er,die nú leeft,bij zijn begrafenis of "tenhemelopstijging" was. Er leeft,bij mijn weten,geen één mens die al 2.000 jaar oud is. we moeten ons slechts verlaten op de bijbelse overleveringen en die zijn nu éénmaal gebaseerd op geloofsovertuigingen en níet op historisch bewijsbare feíten

Nergens. Hij is opgestaan uit de dood en naar de hemel gegaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dood_en_herri...

Hij is niet begraven. Zijn lichaam is in een grot opgeborgen. Laten is hij wederopgestaan en is zijn lichaam verdwenen.

Jezus is na zijn kruiziging begraven in een rotsgraf. Daar is hij 'opgestaan' uit de dood (Pasen). Jezus is naar de hemel gegaan (hemelvaart). Hij is naar zijn 'vader', namelijk God, gegaan.Hij is dus niet meer begraven. Dit is allemaal volgens de bijbel. Toegevoegd na 34 seconden: De rotsgraf was in Jeruzalem. Toegevoegd na 1 minuut: Het rotsgraf ipv de Toegevoegd na 1 dag: Aanvulling vanuit de reacties: Ik heb het nog eens nagekeken en ik kwam dit tegen: "Het graf van Talpiot is een rotsgraf dat in 1980 werd ontdekt bij bouwwerkzaamheden in Talpiot, een wijk van de stad Jeruzalem. Het wordt door archeologen onderzocht als het graf waarin mogelijk Jezus van Nazareth is bijgezet." Maar dit is dan niet het graf waar hij uit is opgestaan. Dit zou het graf zijn waar hij daadwerkelijk is begraven. Maar ik vond ook nog dit: "De Heilige Grafkerk bevindt zich in de oude stad Jeruzalem. De kerk heeft de afmetingen van een voetbalveld en werd oorspronkelijk in de 4e eeuw na Christus gebouwd om de plaats van de kruisiging van Christus (Golgota) en de begraafplaats (de tombe van Jozef van Arimatea) te bedekken." Dat zou dan toch in Jeruzalem impliceren.

Hij zit naast zijn vader op de troon in de hemel.

jezus ligt begraven in vele hersenen/zielen over de hele wereld. alleen hij ligt niet in mijn ziel begraven...

Het antwoord geef je onbewust zelf al in je vraag: Licht. Jezus is licht geworden. Daar waar jij licht ziet in je eigen ziel en in de ziel van een ander, daar zie je waar Jezus op aarde ligt begraven: In de zielen van mensen.

Jezus ligt nergens begraven, want Jezus heeft nooit fysiek bestaan. Het personage Jezus komt voort uit de Joodse 'midrash' traditie en pas (eeuwen) later is er door een persoon die men 'Mattheus' noemt een historisch personage van gemaakt.

Bronnen:
http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic....

Je vraag is erg goed en scherp. Daarbij geef je zelf al het antwoord: met het LICHT in de hemel.

Het is logisch dat God er rekening mee houdt met de neiging van mensen om aanbidding aan dode materialen te geven. Dat zou gebeuren met het stoffelijke lichaam van jezus. Hij werd na 3 dagen uit de dood opgewekt in een geestelijk lichaam, hetzelfde lichaam die hij had voordat hij door God via Maria als mens op aarde is geplaatst. Toen de apostelen bij zijn graf gingen kijken, was toen het lichaam al niet meer aanwezig. Mogelijkerwijs was het ale helemaal vergaan tot stof (niets). Dat wilde God zo hebben. Geen aanbidding van het lijk, maar van God zelf in geest en in waarheid. (Johannes 4:23,24)

Dacht in Jeruzalem . Hij heeft in ieder geval ergens begraven gelegen want als er iets naar de hemel gaat is het de ziel en niet het lichaam .

hij ligt niet begraven. hij is uit de dood opgestaan en zit nu aan de rechter hand van de vader.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100