ik heb al vaak gehoord dat het corna teken haram is, is dat waar of niet? alvast bedankt?

Ik zou willen weten of het corna teken (bokkenteken, hoorntjes teken) haram is? Ik heb gehoord van wel en van niet en ik heb al onderzoek gedaan maar heb geen antwoord gevonden.

Als iemand hier op kan antwoorden zou je dan aub de woorden gebruiken die er in de Quran gebruikt worden, want ik wil niet dat ik fake nieuws te horen krijg. Alvast bedankt! (:

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bokkepoot is een symbool van de duivel. En de duivel is in de koran haram. Het kwaad komt voort uit de weigering van Shaitan (Satan/de Duivel) om voor Adam te buigen wanneer Allah daartoe opdracht geeft. Shaitan wordt ook Iblis genoemd. Koran 15:28 Allah zei: “O Iblis! Wat is uw reden om niet te behoren tot degenen die zich ter aarde wierpen?” Iblis zei: “Ik ben niet iemand die zich neerwerpt voor de mens, die Gij hebt geschapen uit klinkende klei, uit in vorm gegoten modder.” Allah zei: “Ga hier vandaan; want u bent verworpen, vervloekt. En de vloek zal op u rusten tot de Dag des Oordeels.” . Edit: bokkenpoot = bokkenteken, hoorntjesteken.

Toegevoegd op 26 October 2021 09:29: tekst
Bronnen:
https://tribune.com.pk/story/1097707/using...
https://www.bbc.co.uk/bitesize/guides/zhsj...
https://en.wikipedia.org/wiki/Shaitan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100