Wanneer komt Jezus terug en is het eigenlijk wel zeker of hij terugkomt?

Hoe kunnen sommige mensen dat zo zeker weten??
Of is het eigenlijk meer van dat ze het hopen?
Ik vind het allemaal wel erg lang duren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jezus komt terug bij het einde der tijden, op dezelfde manier als Hij naar de hemel is gegaan. Dat Hij terugkomt, is in de bijbel te lezen. Wanneer dat einde der tijden is: dat weet God de Vader alleen. Bedenk dat het ook lang heeft geduurd voor Jezus geboren werd. Het volk Israel heeft lang naar de beloofde Messias uitgezien, al hebben velen Hem toen niet als zodanig herkend en erkend.

Jezus zei dat zijn tegenwoordigheid als hemels Koning, op aarde gekenmerkt zou worden door oorlogen, hongersnoden, aardbevingen, pestilenties en wetteloosheid (Mattheüs 24:7-12; Lukas 21:10, 11). Waardoor zou al die ellende veroorzaakt worden? De Bijbel legt uit dat Satan, „de heerser van deze wereld”, woedend is omdat hij weet dat hij nog maar een heel korte tijd heeft nu Christus’ tegenwoordigheid als Koning is begonnen (Johannes 12:31; Openbaring 12:9, 12). Zulke zichtbare bewijzen van Satans woede en van Christus’ tegenwoordigheid zijn er in onze tijd in overvloed geweest. Vooral sinds 1914, een jaar dat door historici als een keerpunt wordt erkend, hebben die bewijzen zich op ongekende en mondiale schaal voorgedaan.

Alleen als je in Jezus gelooft, zou je er 'zeker van kunnen zijn' dat hij terugkomt, je denkt dat omdat het gepredikt wordt. Je gelooft dus de man op de kansel die dit vertelt. Dat heet geloof en ook vertrouwen. Je gaat er dan vanuit dat de waarheid verteld wordt. Wat is zeker? Zeker is dat ik zakdoekjes nodig heb als ik verkouden ben. Dat is iets dat tastbaar is. Geloof is een niet tastbaar iets en kan derhalve niet bewezen worden 'm, anders dan bij de feitelijke gebeurtenis. Voor ons begrip van tijd 'duurt' het misschien wel erg lang. Vergeet niet dat wij maar een klein onderdeel van een zoveel groter geheel zijn , het heelal , en dat is weer onderdeel van . Misschien zij wij in die 'wereld' wel mieren en is onze uiteindelijke 'funcie' in die wereld zoiets als een eendagsvlieg hier..... en dat is weer lastig , want wat voor ons "een dag" is , kan elders wel een minuut of zelfs een seconde in tijd duren. Allemaal mogelijkheden, die eerst al dan niet bewezen (moeten) worden. Antwoord Niets is zeker , zonder geloof , is niets zeker. Dat wil zeggen als het niet bewezen kan worden, niet feitelijk is, dan kun je zeggen dat het niet zeker is en is de vraag daar: bestaat of bestond Jezus eigenlijk wel? Een boek is geen bewijs, er zijn vele boeken geschreven over allerlei onderwerpen en ook over mensen. Niet alles gaat dan over een bestaande of zelfs levende persoon. http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Kosmologie/002.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100