Leef er nog iemand voor 100% zoals het in de Bijbel word gevraagt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daartoe zijn wij mensen niet in staat.

Nee, en dat heeft ook nooit iemand gedaan buiten Jesus.

Ik niet in ieder geval. Ik leef zoals ik vind dat ik moet leven. Daar heb ik geen bijbel of welk ander boek dan ook voor nodig.

Denk alleen Di Pappa zoals ze in Italia zeggen, er zijn nog steeds groepen mensen die een heel eind komen, maar 100% lijkt mij onmogelijk, zeker gezien over een heel mensen leven.

Ja ik. Ik ben een heer. Ik vereer niemand anders. Ik maak daar geen misbruik van Ik hou de zaterdag in ere, ik ben dan altijd vrij. Ik heb eerbied voor mijn ouders. Ik pleeg geen moorden. Ik pleeg geen overspel. Ik steel niet. Ik leg geen valse getuigenissen af. Ik wil geen ander huis. Zie je?

Gelukkig niet. Er zitten teveel regels in die gewoonweg verkeerd zijn. De wet is tenslotte langer dan alleen de 10 geboden. In hetzelfde boek waar aangegeven staat dat je niet mag doden, staan bijvoorbeeld ook regels over welke slaven je mag houden en onder welke omstandigheden. 100% zoals in de Bijbel staat, is gewoonweg niet wenselijk.

de paus zal wel zijn best doen. maarre....

De bijbel komt uit een tijd die niet relevant is aan onze tijd. Er staan dus ook veel dingen in die wij niet meer begrijpen en waar wij niet meer naar handelen. Voorbeeld: in de bijbel staat dat je geen stofmengsel van wol en zijde mag dragen..... of een os en een ezel samenspannen voor je ploeg (of iets dergelijks). Een bijbel zou misschien wel om de zoveel tijd bewerkt moeten worden naar de maatstaven van de tijd. In de Koran staan ook nog zoveel regels die je zou moeten plaatsen in de context van die tijd. Waarom je lange baarden zou moeten hebben. Waarom mannelijke islamieten geen goud zouden mogen dragen. Historisch gezien natuurlijk allemaal hartstikke interessant, maar ik geloof toch niet dat je nu in deze tijd tegen iemand kunt zeggen dat hij een slecht Christen is omdat hij een wollen/zijden pakje draagt, of een slecht moslim omdat hij geen baard heeft. Gelukkig leven we in een tijd waarin de wetenschap veel bijgeloven en standpunten heeft ontmaskerd. Jezus leefde trouwens zelf echt niet volgende de regels en normen van het oude testament. Daarom lag hij juist erg vaak in de clinch met de conservatieven. Of hij leefde naar de regels en normen van het nieuwe testament is moeilijk na te gaan. Het nieuwe testament is tijden na zijn dood pas op schrift gezet. Het zou trouwens wel interessant zijn om iemand tegen te komen die echt 100% volgens alle regels van de Bijbel zal leven. Ik kan me daar bijna geen mens bij voorstellen....

Nee ,daarvoor is ons leven veel te kort. Elke dag die aanbreekt daar moet je van genieten. Want je weet nooit wanneeer het je laatste is.

ik hoop het niet ,dan zou de vrouw aldus paulus beter weduwe kunnen blijven en alleen blijven en zo de heer beter kunnen dienen

Als je de liefde betracht te doen, zijn alle regels vervuld. Want liefde vervuld alles.

Het antwoord zal "nee" zijn. Er is al geen consensus over wat de bijbel vraagt (zie de verschilkende christelijke denominaties).

No!

Dat kan niet. In de Bijbel staat een beeld wat voor de mens op aarde onmogelijk is om na te leven! Alleen Jezus heeft dat gedaan maar die is zoon van God. Wij als mensen kunnen niet 100% volgens de Bijbel leven ook al moet je dat wel proberen.

Zelfs God deed dat niet,die liet de mens rustig doden,in zijn opdracht.

nee onmogelijk omdat de Bijbel voor verschillende uitleg vatbaar is

Dit is onmogelijk, dom als je het probeert en niet aan te bevelen.

Proberen kan altijd..

Ik denk niet dat er mensen zijn die 100% de bijbel naleven. Dit is onmogelijk lijkt mij

De bijbel is door een heleboel schrijvers tot stand gekomen, die zo allemaal hun eigen mening op 'God' gaven en dat verschilde per persoon. Met als gevolg dat er eigenlijk niet echt een duidelijk beeld weer te geven hoe je zou moeten leven volgens de bijbel. Om een voorbeeld te noemen: volgens het Oude Testament zou overspel bestraft moeten worden met steniging, maar Jezus was op dergelijke straffen op dergelijke vergrijpen tegen door de woorden te zeggen 'Wie zondere zonde is werpe de eerste steen'. Dus wie heeft nou gelijk? Mozes (als we aannemen dat deze die regel heeft opgesteld) of Jezus? Hoe dan ook, je hebt wel (vooral in Israel) kleine groepen joden (de fundamentalistische zionisten) die zo goed als mogelijk proberen te leven zoals in de eerste vijf boeken wordt beschreven. Onderstaande schrijver heeft een boek geschreven over hoe dit (on)mogelijk is om te doen door het zelf een jaar te proberen.

Een jaar lang was Arnold Jacobs, een niet-orthodoxe jood, de vroomste man van Amerika. Hij gehoorzaamde de tien geboden: hij ging heen en vermenigvuldigde zich (hij kreeg een tweeling in dat jaar) en stond een tiende van zijn loon af aan de armen. Ook volgde hij geboden op die vaak genegeerd worden: geen kleren dragen van gemengde garens en het stenigen van overspeligen (dit deed hij met kiezelstenen). Hij bouwde tot groot verdriet van zijn vrouw een loofhut in hun woonkamer. Maar hij werd een beter mens: ?Ik ben geen Gandhi geworden, maar ik heb beslist vooruitgang geboekt,' aldus Jacobs. http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/een-jaar-leven-volgens-de-bijbel/1001004006184319/index.html Zelf denk ik dat de Amish er nog het dichst bij komen. Hoewel zij meer tegen de technologische ontwikkeling zijn dan dat ze voor 100% volgens de bijbel willen leven. Zou ook niet kunnen. Geen Amish kan ongestraft iemand stenigen, hoe overspelig dan ook. http://nl.wikipedia.org/wiki/Amish

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100