Mogen moslims ten tijde van oorlog met ramadan ook niet eten?

Met name vroeger was oorlog fysiek een uitputtingsslag. Maar ook tegenwoordig is het wel handig scherp te blijven met het groene beroep.....

Toegevoegd na 1 minuut:
Eten en drinken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moslims hebben allerlei uitzonderingen wanneer zij af mogen wijken van de regels. Als zij op reis zijn, een vrouw in verwachting is etc.

Het is moslims toegestaan het voorgeschreven vasten van ramadan te verbreken als er sprake is van een gevaar voor de gezondheid. In dit geval moet een moslim zijn vasten later, in een andere periode van het jaar, voortzetten. Dit geldt ook als een bepaald beroep of bijv in dit geval oorlog niet te combineren is met vasten. Wel gaan vasten zou de gezondheid in gevaar brengen.

Bronnen:
http://www.risallah.com/islam/index.php?i=...

Mee eens met Alpha sierra. Zelfs als je op reis bent met auto die meer als twee lang duurt hoef je die dah ook niet te vasten. Dan haal je die dag na het ramadan gewoon in. Is perecies hetzelfde met oorlog. En met menstruatie bij vrouwen. Zij mogen zelfs tijdens niet vasten... Maar ik kan veel moslims uit de geschiedenis die gewoon gingen vasten met de oorlog.

Soldaten in oorlogstijd vallen onder de uitzonderingsgroep die niet hoeven te vasten. Soldaten buiten oorlogstijd vasten dus wel, net als gewone moslims tijdens oorlogstijd. Ook als je het gevaar loopt door je baan te verliezen door 1 maand te vasten (zoals een prof-voetballer), kun je onder de uitzonderingsregel gerekend worden. Zijn er echter mogelijkheden om toch te vasten, dan vast je. Daarnaast zijn ook kinderen, oude-van-dagen, zieken, zwangeren en niet-moslims vrijgesteld van het vasten. Toegevoegd na 3 dagen: Overigens ben jezelf degene die besluit of je tot de uitzondering behoort. Dat beslist en kan niemand anders voor jou beslissen.

In Libië deden ze de rebellen gewoon aan de ramadan.

Zoals al eerder gezegd is: moslims mogen bij acuut gevaar (een oorlog valt daar wel onder) gerust wat eten en drinken en dit later compenseren. Voor een vrij uitgebreide lijst met regels omtrent ramadan en vasten verwijs ik je naar de link. Bij twijfel oordeelt allah natuurlijk. Overigens is het wel slim om tijdens een oorlog of andersoortig conflict te vasten als je daarmee een politiek statement te maken. Stel dat je wordt onderdrukt door een dictatoriaal regime dan zou je bijvoorbeeld in hongerstaking kunnen gaan tijdens de ramadan; zo sla je 2 vliegen in 1 klap!

Bronnen:
http://www.islaminformatie.nl/bibliotheek/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100