Tot Hoelaat mogen de moslims savonds eten? Weet iemand de precieze tijd van vandaag iemand zeg 4 uur andere 6 uur sochtends wie weet het??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt eraan wanneer de zon opkomt. Als de zon opkomt om 4 uur 's ochtends, moeten ze om 4 uur stoppen met eten. Hetzelfde geldt voor 6 uur natuurlijk.

Vandaag mag je om 21:22 eten t/m 4:25 Bekijk deze link: http://ramadantijd.nl/gebedstijden-ramadan Je mag tot de Fajr eten, en Maghreb is de tijd wanneer je weer mag beginnen met eten Toegevoegd na 3 uur: De tijden zijn voor amsterdam maar op de website kan je de tijdverschillen vinden

Bronnen:
http://ramadantijd.nl/gebedstijden-ramadan

Tot wanneer je mag eten is afhankelijk van de plaats waar je bent en welke rechtsschool je volgt (zie: http://www.goeievraag.nl/vraag/tijden-eten-tijdens-vasten-verschillend.219992). Rond 6 uur is zonsopgang. Veel niet-moslims denken dat dat het moment is dat je als moslim moet beginnen met vasten. Dat klopt dus niet, het is ruim voor zonsopkomst, als het nog helemaal donker is. Op 1 augustus was dat voor de mailikitische rechtsschool om 4:01. Er zijn veel moslims die voor de zekerheid 10 minuten ervoor al stoppen met eten. Toegevoegd na 1 minuut: de link doet het bij mij niet, kijk even bij de bron, daar heb ik hem nogmaals toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100