mijn ex wil niet de helft van de inboedel meenemen, hoe lossen we dat op?

We gaan scheiden en nu wil mijn ex niet alles door de helft verdelen omdat het niet past binnen haar nieuwe stijl of omdat er geen ruimte is. Ik ga waarschijnlijk ook binnen een paar maanden kleiner wonen, dus kan nu ook niet zeggen of ik het dan wil of kan gebruiken? Ik heb geen zin om te compenseren voor wat ze niet will hebben? Hoe nu verder? Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Over alles wat niet past in de (nieuwe) huizen zullen jullie (samen) een besluit moeten nemen. Mogelijk kan het worden verkocht aan bekenden of onbekenden, weggegeven, of weggegooid. Een andere optie is opslaan, bijvoorbeeld in een nog te huren opslagbox tot er een definitief besluit over kan worden genomen. Als een van de voormalige partners niet wil meebesluiten, dan laat hij of zij (impliciet) het besluit aan de ander over.

Inboedel/huisraad is in de praktijk niets waard, er valt dus weinig tot niets te compenseren als een ex bij een boedelscheiding niets of weinig mee wil nemen. Rechters gaan daar in het algemeen ook niet in mee. Kortom, als ze niets meeneemt, neemt ze niets mee. Laat de meubels afvoeren.

Misschien alles wat niet mee gaat of niet gebruikt kan worden op mp zetten of kringloop? Als jullie beiden er toch niets aan hebben zou ik zoiets proberen... succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100