Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat komt er na aartsoppehoogrvooredelstamoudbetovergrootouders ? zie uit leg

Voor elke generatie voorouders in een kwartierstaat is er een aparte naam. Hier vind u een overzicht van die namen. De rechter kolom laat de regelmaat zien die er in zit. In plaats van ‘-ouders’ kunt u natuurlijk steeds ‘-vader’ of ‘-moeder’ lezen. het stop bij aartsoppehoogrvooredelstamoudbetovergrootouders zie de site http://www.voorouders.net/help/de-namen-van-de-voorouders/

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
2.7K
Antoni
6 jaar geleden
De correcte naam van de oudste generatie (generatie 513) is hoogopperaartsvooredelstamoudbetovergrootouders. Het stopt dus bij hoogopperaartsvooredelstamoudbetovergrootouders.
Antoni
6 jaar geleden
Volgens een bericht van ene Dagoduck van 14 oktober 2010 op http://forum.fok.nl/topic/1511093/5 kom je als je 25 jaar per generatie doet uit op het jaar 10815 voor Christus. Het heeft weinig zin om voor een nog oudere generatie een naam te bedenken...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De correcte naam van de oudste generatie (generatie 513) is hoogopperaartsvooredelstamoudbetovergrootouders. Het stopt dus bij hoogopperaartsvooredelstamoudbetovergrootouders.

Volgens een bericht van ene Dagoduck van 14 oktober 2010 op http://forum.fok.nl/topic/1511093/5 kom je als je 25 jaar per generatie doet uit op het jaar 10815 voor Christus. Het heeft weinig zin om voor een nog oudere generatie een naam te bedenken…

In het Nederlands bestaat er dus verder geen aanduiding voor. In het Engels echter gebruikt men steeds de aanduiding great: voorbeeld: "great-great-great-grandparents" (oudouders, generatie 6). Hiermee kan dus oneindig worden doorgegaan, al kan men dit op een gegeven moment beter met cijfers aangeven: "third great-grandparents" of "3x-great-grandparents". Generatie 513 wordt dan dus 510x-great-grandparents.

Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Grandparent.

Toegevoegd na 43 minuten:
Generatie 513 kan ook worden aangeduid als 511x-great-grandparents, vergelijkbaar met de aanduidingen op een website als http://dgmweb.net/Ancillary/OnE/NumberAncestors.html. Op de door jou gegeven website werden de ouders echter aangeduid als generatie 2, niet generatie 1.
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding