Waarom is naturel chips rood en paprika chips blauw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het antwoord geld hetzelfde als je vraag over de kleur van melk, karnemelk, yoghurt en vla. Dit is voor de herkenning voor de consument. Iedereen weet welke kleur welke smaak bevat. Dat is lang geleden afgesproken en zo gebleven. Elke nieuwe chips smaak zal dan ook een andere kleur krijgen

Dat komt omdat er 40 jaar geleden...alleen maar zoute chips was en paprika. Dus rood was zout en blauw was paprika. Naderhand kwam de wokkel uit. Ook alleen maar in zout of paprika. Alle andere smaken...zijn pas veel later bedacht.

waarom nou juist paprikachips ooit een blauwe verpakking heeft gekregen (aangezien een paprika rood is) daar snap ik ook niks van... ik kan zelfs niet eens een hypothese bedenken... ik leef met je mee...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100