Betekent het zich beledigd voelen door de beroepsnaam 'hoer' dat men hoeren als iets slechts zien?

Aangezien het aantal leestekens in de vraag zeer beperkt moet zijn moest ik de vraag op die manier stellen.
Maar wat ik bedoel is, als men zich beledigd voelt door de beroepsnaam van sekswerker, impliceert dat dan niet dat men neerkijkt op sekswerkers? Om een vergelijking te maken, stel dat mannen voor dokters of notarissen zouden worden 'uitgescholden', dan zouden zij zich toch ook pas zeer beledigd voelen indien zij zeer neerbuigend zouden kijken op die beroepen? Vandaar dat ik me afvraag of degenen die zich dus zo beledigd voelden door de term 'hoeren' niet juist degenen zijn die zouden moeten terechtgewezen worden.
Ik stel deze vraag natuurlijk ivm het studentenkoor dat vrouwen sekswerkers zouden zijn. Een vrouw zou zich toch al helemaal niet moeten aangesproken voelen als ze geen sekswerker is, en als ze het wel is zou ze toch kunnen glunderen van trots?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, er wordt in vrijwel alle culturen en tijdvakken neergekeken op hoeren/prostitutie. Ook in bv de bijbel enchristendom is dat duidelijk te lezen. Er ligt natuurlijk een link met de verwachting dat vrouwen zich kuis en trouw aan hun echtgenoot gedragen, een verwachting die ook in de meeste tijden en plaatsen normaal is (zie opnieuw bv de bijbel).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100