Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je een gasveer zelf weer op druk brengen?

De twee veren onder de klep van mijn trailer doen net veel meer.
Kun je die op (laten) vullen, of moet ik dan nieuwe installeren?

6 jaar geleden
in: Vervoer
14.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Zélf bijvullen is niet te doen. (Als er een ventiel op zit, dan is dat om door de gasdruk wat af te laten een regelbare gasveer beter aan zijn doel aan te passen. Niet om zelf bij te vullen.)

Láten doen is soms wel een optie, alleen is vernieuwen vanwege de verzendkosten van 1 of 2 veren naar de fabriek opsturen en weer terug normaal de logische keuze. Dan heb je ook een nieuwe afdichting, want dát is juist het deel dat geleidelijk veroudert, waardoor er gas gaat weglekken.
http://www.industrial-springs.com/e-book/uk/gas_springs_guidance/index.html#/4/

Maar blijkbaar wordt hier toch verschillend over gedacht.

“Kunnen mijn oude gasveren bijgevuld worden?
Wanneer uw bestaande gasveren niet meer de gewenste druk hebben betekend dat er stikstof is ontsnapt uit de cilinder. Een versleten afdichting in de cilinder is meestal de oorzaak van het druk verlies. De afdichting dicht de cilinder niet meer goed waardoor er bij elke slag die de gasveer vervolgens maakt een kleine hoeveelheid stikstof kan ontsnappen. Na verloop van tijd is de gasveer dusdanig afgezwakt dat hij niet meer naar behoren werkt. Het vervangen van de gasveer is dus de enige optie.”
http://www.springmasters.nl/veel_gestelde_vragen.html#vraag5

“Wij beschikken over een speciale machine waarmee, we de gasveer kunnen (bij)vullen. In de meeste gevallen kunnen wij ook de oude gasveren weer voorzien van de juiste druk, wanneer dit niet mogelijk is kunnen we dankzij onze grote voorraad de gasveren snel leveren.”
http://www.boensma.nl/gasveren/

Een bericht dat dit laatste bevestigt: http://www.rx-7club.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=2962

“Gasveren bij laten vullen is meestal geen succes. Ze zijn niet voor niets leeggelopen, meestal zijn ze dan iets lek en lopen dan steeds sneller weer leeg. Bij grote (dure) gasveren kan je ze soms laten reviseren. Maar gasveren in deze prijsklasse gewoon vervangen. Bijna altijd gemakkelijk zelf te doen. Je kunt er dan weer jaren tegen.”
https://www.camperforum.nl/viewtopic.php?p=822370&sid=45e500a5420553923e02913ee6cc526c#p822370

Het eventueel laten bijvullen of vervangen moet je bij twee gasveren aan dezelfde klep normaal aan beide kanten doen.
(Lees meer...)
Bordensteker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding