Wat is een goed onderwerp voor een discussie met Nederlands ??

Voor het Vak Nederlands moeten wij een discussie houden en weten geen onderwerp help ons !

Weet jij het antwoord?

/2500

De crisis of het lamleggen van het vliegverkeer.

-Abortus. Ja of nee. Maar je kan er ook voor kiezen om in discussie te gaan over tot in welk stadium van de zwangerschap er nog abortus gepleegd mag worden.

Invoeren van de doodstraf. Leeftijd voor het kopen van alcohol verhogen. Kernenergie.

heeft de nederlandse taal nog toekomst of kunnen we beter allemaal engels gaan spreken

Eigenlijk maakt het niet uit waar je het over hebt, als er maar gesproken kan worden. Het is wel leuk om een actueel onderwerp te bespreken! Dus zoals hier boven of: Pekeltekort Terrorisme De val van het kabinet etc

Ga eens na wat jullie hobbies en interesses zijn, en probeer er een te vinden wat jullie allemaal interesseert. Praat daar met elkaar over, en probeer op die manier een stelling te vinden waar jullie meningen sterk over verschillen. Als jullie meningen nergens over verschillen, kunnen jullie ook afspreken om te doen alsof een van jullie een andere mening aanneemt en die zal beargumenteren. Het belangrijkste is dat jullie allemaal genoeg kennis over dat ene onderwerp hebben, anders zullen er geen sterke argumenten voorbij komen. Een goed voorbeeld kan de politiek zijn. Bijvoorbeeld de stelling: moslims mogen niet langer hoofddoekjes dragen in Nederland. Andere stellingen vanuit nieuwsberichten kunnen het ook goed doen: iedereen zou verplicht donor moeten zijn. Bekijk eens enkele nieuwssites, of de nieuwsdiscussiesite; www.nujij.nl om inspiratie op te doen.

De bekerfinale! Wat waren andere oplossingen gewwest en wat waren daar de voor- en nadelen van?

wat voor straf voetbal supporter moeten krijgen

Dreigt het Nederlands verdrukt te worden door met name de Engelse taal en vind je dat je voor het Nederlands moet knokken (dwz Engelse woorden/termen zoveel mogelijk vervangen door Nederlandse woorden) ? Hierbij kan wellicht ook meer aangesloten worden bij het Vlaams.

Moet de discussie gaan over de taal? Dan zou ik eens gaan kijken of je het kan hebben over onjuist spatiegebruik. Kijk op onderstaande website voor veel leuke voorbeelden.

Een discussie over de impact die het computergebruik heeft in het gezinssleven .

Op welke manier het Nederlands een levende taal blijft. We hebben de censuur van het 'groene boekje' van een groep fanatici die willen dicteren en we hebbuh un groep die nederlands net zo geschreeve wil hebbuh als je het uitspreekt. Tussen die beide polen veranderd de taal toch voortdurend. Pak eens een tekst van 100 jaar oud en vergelijckt. Kortom: waartoe dient taal en en wat is taal eigenlijk?

Racisme, maar dan zou je wel in de tegenpartij moeten zijn, dan win je sowieso. ;)

waarom mensen de politiek wantrouwen

het aan zijn broek lappen of men iets correct schrijft of niet als men het maar verstaat ,valt vooral totaal op bij de jeugd die nu toch nog naar school gaan? ,Ongelooflijk hoe die met elkaar communiceren op bepaalde chat programma's .Dus de verloedering van het correct taalgebruik ,is zeer actueel in elk geval !

Ga het over de vrijheid van meningsuiting hebben, of de kwestie doodstraf, selectieve abortus is ook een goeie. Is bijgeloof goed of niet? Nog beter ga het over religie hebben, en waarom een religie slecht is. zowiezo dat een paar mensen fel gaan reageren als ze gelovig zijn. daar moet je wel een goeie discussie over kunnen krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100