Wie van jullie is creatief?

Ik heb het vermoede dat de mensen die aan GOEIE VRAAG meedoen voor een groot deel ook cratief zijn, immers vragen bedenken en antwoorden geven is al creatief. Maar zijn jullie ook bezig met b.v. ontwerpen, kleding maken, schilderijen, tekenen, modelbouw enz.?? Mischien zelfs verhalen schrijven??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hey Eddijst, Ik wil mezelf wel crea-bea noemen ;) Mijn nieuwste project is de paas-tak... Ik houd ervan om mooie dingen te maken, zo heb ik zelf onze eetkamerstoelen opnieuw bekleed, en omdat we geen schilderijen vonden die we echt de moeite waard vonden heb ik zelf een lijst gemaakt en daar leuke stoffen omheen gespannen, net echt! Ik ben een echte knutselaar zeg maar... Bovendien ben ik creatief in de keuken (ik kook op gevoel ;) en verzin nieuwe smaaksensaties...) Als rasechte Brabander zijnde maak in mijn eigen carnavalskleding ieder jaar, en als ik een echte creatieve bui heb wil ik wel eens met pastelkrijt (soft-pastels) aan de gang. Ook schrijf ik graag, maar vooral korte verhalen (die ik tot nu toe alleen aan mijn vriend laat lezen :) Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar jou creatieve inval??!

Kalligraveren, scrapbookinf, fotografie en fotobewerking. Ja ben best wel creatief.

Niet echt... of liever niet ;-)

met een computer jah :) kan het heel mooi versieren

Mijn beroep is verre van creatief, en in het dagelijks leven heb ik weinig tijd om creatief bezig te zijn. Misschien is Goeie Vraag wel mijn creatieve uitlaatklep!

Ook ik ben creatief. Heb me zelfs een deel van mijn leven beziggehouden met het maken en ontwerpen van (vooral) kinderkleding. Ben eigenlijk wel met veel meer materialen creatief, zowel in huis als in de tuin. Deze creativiteit gebruik ik ook in mijn werk (werk met kinderen).

Ik weet niet of drummen creatief is?

Tekenen, schilderen, gitaar spelen, piano spelen, viool spelen, zingen, flyers ontwerpen, dusja beslis zelf maar of dat creatief is.

Ik bedenk,fabriceer en las sculpturen/dieren van corten staal (voor een ieder die het mooi vindt)

toen ik op de middelbare school zat deed ik een keer mee met de kunstbende en won ik de eerste prijs met fictief verhaal dat ik geschreven had. inmiddels ben ik een senior technician consultant en studeer ik duaal informatica aan de uva. nu kom ik ook nog weleens problemen tegen die creatieve oplossingen vergen.

Ik werk bij een engineering-bureau waar ik 4 dagen in de week werk (donderdag t/m zondag). Ontwikkelen van producten en onderdelen, oplossingen bedenken op andermans problemen en het aandragen van nieuwe ideeën zijn dus aan de orde van de dag :)

totaal niet

Ik ben creatief op bepaalde vlakken. Mijn sterke punten zijn fotografie, out-of-the-box denken en sushi vormgeving. Maar creatief zijn ben je al door alleen een roman te lezen. De kwaliteit van de opgeroepen beelden zeggen veel over je creativiteit.

Tja, ik ben dus absoluut NIET creatief.... misschien hoor ik wel niet op GOEIE VRAAG thuis?

Ik hou helemaal niet van gefröbel, maar wel van "spelen" met taal. Wat schrijven betreft hou ik het bij therapeutisch van me af bloggen.

Ik ben heel creatief, maar op Goede Vraag heb ik dat tot nu toe niet echt nodig gehad. Ik ben goed in Googlen en ik lees veel. Een vraag beantwoorden vraagt niet veel creativiteit, maar kennis of de vaardigheid om de informatie snel te vinden.

Zandsculpturen, ijssculpturen, schrijven, ontwerpen, tekenen...

Ik hou van schrijven (het een eigen tekstbureau'tje), speel basgitaar in een band, ontwerp breipatronen en brei die vervolgens ook zelf (veelal truien). Het enige wat ik niet kan, is tekenen. Dat vond ik vroeger vervelend: nu niet meer.

gitaar, keyboard, hbo studie multimedia

In mijn werk kan ik maar vrij beperkt enige creativiteit kwijt in de meer kunstzinnige betekenis van het woord. Wel is het zo dat ik eigenlijk de hele dag bezig ben met het oplossen van problemen die niet zelden om een uiterst creatieve oplossing vragen. Daarnaast teken en schilder ik eigenlijk al jaren niet meer. Best zonde nu ik er zo over nadenk want ik voelde me er altijd heerlijk bij. Wat ik wel heb vastgehouden (en waar ik zeker vroeger als student een leuke boterham mee heb bijverdiend) is het spelen met taal. Of het nou (politieke) pamfletten, reclameslogans (vaak voor de lokale middenstand met een nul-budget voor marketing) of kindermusicals zijn, het zoeken naar de juiste formuleringen, het schaven en strepen, het trachten te vatten van een bepaald beeld of gevoel in de scherpst mogelijke bewoordingen... het vult me structureel met een warm en uitdagend gevoel.

Ik ben best creatief met in de klassieke zin, maar er zit ook een hoop creativiteit in zaken, waarbij je niet direct denkt (b.v. boekhouden, tuinieren, koken, programmeren, etc).

Jep, idd kunstacademie gedaan.

Muziek maken, website maken, folders/ posters maken voor verenigingen.

Eventjes denken... Basgitaar spelen én zingen in een band. Gitaar spelen. Gedichten schrijven. Genieten van het leven met mijn vriendin. Ja, dat laatste vind ik er ook tussen passen! Wat is er mooier dan verrassende dingen te doen die origineel zijn :-D

Ik vind mezelf niet creatief eigenlijk, ik zou niet een schilderij kunnen maken of iets dergelijks. Ik ben wel een echte doe-het-zelfer ik maak wel meubels, leg tuinen aan en dat soort dingen, maar dat vind ik niet echt creatief als ik eerlijk ben..

Ik verzamel waterflessen. Als dat niet creatief is?

Ik maak veel geboorte,verjaardags en kerstkaarten,ik borduur graag en probeer te tekenen,hoewel dat laatste nog niet erg wil lukken.Ik ben best wel creatief dus!

Ik ben creatief in oplossingen, mag dat ook? :-)

Ik ben echt veel te druk bezig met sporten, om echt creatief bezig te zijn. Ik doe namelijk aan voetbal, tennis en cricket. Daarnaast ben ik nog bezig met huiswerk. Ik ben wel iemand op goeievraag.nl die gewoon denkt, en dat als antwoordt geeft en zich niet probeert uit te sloven voor het beste antwoord.

Wat is creatief, ik denk dat we het nl allemaal zijn op een bepaalde manier. Creatief zijn is niets meer dan het verzamalen van info waar je onbewustzijn mee aan de slag gaat en vervolgens na een periode naar je bewustzijn stuurt. We hebben allemaal wel eens van die eureka momenten. Of dat je ineens een antwoord weet op een vraag of een lastige kwestie. Dat noemt men creatief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100