Is dit een pyramidespel?

www.geldklimmer.nl

Dit is toch illegaal? Of hoe zit dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja het is een piramidespel en ja het is illegaal; Piramidespelen vallen in Nederland sinds 1998 onder de verboden kansspelen van de Wet op de kansspelen. Het spel wordt gezien als een kansspel, omdat de deelnemers geen overwegende invloed hebben op hun resultaten. Ze zijn daarvoor immers afhankelijk van de inspanningen van anderen. Daarmee wordt de kans om te 'toppen' (de top van de piramide te halen en te incasseren) van het toeval afhankelijk. Aanleiding om de piramidespelen onder de verbodswetgeving van de Wet op de kansspelen te brengen, was de grote deelname aan dit soort spelen in de jaren 1995 en 1996. Toen de eerste slachtoffers vielen begin 1997, kwamen er Kamervragen, hetgeen uiteindelijk leidde tot wijziging van de Wet op de kansspelen. Bron: www.Justitie.nl [2] . Deze wet definieert een piramidespel als: een gelegenheid waarbij deelnemers een goed afgeven of een verplichting aangaan teneinde daaruit een voordeel te verwerven dat geheel of ten dele afhankelijk is van de afgifte van een goed of het aangaan van een verplichting door latere deelnemers. Hiernaast kan men ook een piramidespel als een soort faillissementsfraude of flessentrekkerij zien: men laat een onderneming opzettelijk schulden maken die zij uiteindelijk niet kan nakomen. Wanneer men echter hieraan toekomt, is het al te laat en is de vogel gevlogen. Wie zijn geld heeft geïnvesteerd in een piramidespel, kan dit in principe terugeisen. De overeenkomst is in principe in strijd met de wet en dus nietig.

lijkt me piramide spel,ze verdienen aan jou 15 euro,en of je ze ooit terug krijgt is nog maar de vraag. niet aan beginnen ,met vingers er vanaf blijven.

Pyramidespelen zijn verboden bij wet inderdaad en het lijkt er zeker op dat deze daar onde valt. Als je gedupeerde bent kun je aangifte doen. Overigens uit hun FAQ: 5. Waar zit het addertje onder het gras Blijf vooral zoeken Die vind ik dan wel weer geinig..

Het staat bol van de spelfouten, daarom alleen al zou ik er niet aan meedoen en het ruikt er sterk naar een piramidespel inderdaad... Mij niet gezien daar... Piramidespelen zijn bij wet verboden ook...

ja is illegaal; het valt me overigens wel op dat de berichten en reacties dateren van oktober en november 2008! Ik heb niets van 2009 gezien.

mischien ken je de naam: herbalife (verzorgingsproducten) of kan ff niet op de naam komen.. (mischien straks). dat zijn bedrijven die willen jou lid maken als zogenaamd personeel, en ze doen net of je er rijk van kunt worden. om mee te mogen doen mag je producten kopen (t.w.v. heel gevarieerd tot wel 1000.=) en zo moet jij ook anderen lid gaan maken, of chiq gezegt: personeel werven. bij elk nieuw lid ontvang je een bonus (een salaris bestaat niet), en zo moet je geld gaan opbouwen. maar de mensen zijn toch veel te sceptisch (kun je zo wel nagaan) om daar aan mee te doen. dus met wat pech word je lid en ben je gewoon veel geld kwijt. Toegevoegd na 51 seconden: dat andere bedrijf doet ook aan verzorgingsproducten op basis van Aloe vera... het wondermiddel (uhumm)

Elke website waar wordt gezegd dat je met weinig moeite veel geld kan verdienen is imo verdacht. Ik zeg altijd maar; "voor niks komt de zon op". Ik zou het dus niet vertrouwen.

Ja, illegaal. Trap d'r niet in. Doe aangifte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100