Waarom zetten reclamemakers voor horloges en klokken de wijzers (bijna) altijd op 10 over 10 ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie http://www.horloges.com/wijzers-10-over-10/724/

Bronnen:
Www.horloges.com

Misschien omdat je daarin een gezichtje kunt zien en dat een onderbewuste trigger is om je je (even) goed te laten voelen?

Omdat dat de vorm is van een lachende mond. Dat geeft de (potentiele) klant een goed gevoel met de kans op betere verkoop.

Omdat, als ze de wijzers op tien voor tien zouden zetten, je zou denken dat ze je een horloge met 1 wijzer proberen te verkopen!

Men zegt vaak dat dit wordt gedaan zodat de merknaam (die vaak boven of onder het midden staat) daardoor goed te zien is, maar dit is niet denk ik niet juist. Ik heb mij meerdere malen door horlogekenners laten vertellen dat dit wordt gedaan omdat het horloge dan glimlacht. Het horloge schijnt er vrolijker, leuker uit te zien als de wijzers op tien voor tien staan dan op elk ander tijdstip.

Om te zorgen dat het merk (naam die op wijzerplaat staat) altijd goed zichtbaar is... Toegevoegd na 1 minuut: ..en dan mooi symmetrisch staat netter...

Omdat het een "vrolijke" stand van de wijzers is. Het gezegde luidt niet voor niets: je gezicht staat op halfzeven. Toegevoegd na 49 seconden: Wanneer je chagrijnig kijkt dus.

Vraag is al eerder gesteld, zie hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/klokjes-horloges-juwelier-liggen-bijna.7301 Ook voor de antwoorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100