Wat is in de winter de beste schoenzool?

Ik ben toe aan nieuwe winterschoenen. Vorig jaar ben ik een keer zo flink uitgegleden dat ik mijn enkel gebroken heb. Waar moet ik op letten voor goede "winterbanden" onder mijn voeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed antwoord over de profielen is al gegeven. Een extra tip (afkomstig van winterbanden). Het moet ook niet mogelijk zijn dat de profielen vol raken met ijs/sneeuw. Dan glij je als nog uit op dat ijslaagje. Bij winterbanden is het rubber rond de profielen zo zacht dat elke keer als dat deel met druk op de grond komt de profiel een beetje vervormen en daardoor de harde tot ijsgeperste sneeuw weer uit het profiel geperst wordt. Dus: Er moet als je op de schoen staat beweging in het profiel te zien zijn en de profielen kunnen het best enigszinz taps zijn zodat bij indrukken de sneeuw weer uit de groeven gedrukt wordt.

Een stevig, diep profiel!

Net als een auto. Rubber met een goed profiel

ik loop in de winter op kistjes, legerschoenen. goed diep profiel, hoog aan de voet.

Bij de zool gaat het inderdaad om het profiel. Waar je vooral op moet letten is dat dat profiel diep is, en niet alle groeven in dezelfde richting lopen. Je hebt er niets aan als je goed grip hebt tegen vooruit of achteruit glijden als je dan zijwaarts onderuit gaat. Let ook op hoeveel steun de schoen zelf geeft. Je moet er stevig in staan, niet in de schoen zelf glijden, en idealiter met steun rond de enkels.

Bronnen:
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://...

ik loop altijd op echte wandelschoenen, die hebben een goed en diep profiel.

goede stevige wandelschoenen met een profiel. je kan ook bij anwb" spikes "kopen dit zijn een soort zooltjes met mini spikes erop die je onder je normale schoenen kunt doen. je maakt ze met klitteband vast en dan glij je niet meer uit. ideaal voor met sneeuw enzo..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100