werkt de anti-conceptie pil gelijk al na de eerste dag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee deze is pas veilig na één volledige periode.

Nee , ik denk dat hij pas betrouwbaar is na misschien 1,5 maand, maar weer niet zeker

@Ferhat Er zijn vele merken anti-conceptie pillen. Sommige, dat weet ik (eigen ervaring), werken na 6 weken. Je kunt dus beter bij de apotheek een gerichte vraag (merk, soort) stellen voor een goed, betrouwbaar antwoord. Succes!

Lees de bijsluiter goed door. De meeste moet je beginnen op de eerste dag van je menstruatie en dan is hij na een week betrouwbaar. Begin je ergens anders tijdens je cyclus dan moet je rekenen op 4 weken. Als je de pil gaat slikken is het goed om te weten hoe alles werkt en wanneer de pil niet betrouwbaar is, bij diarree of het gebruik van anti biotica bijvoorbeeld. Dus lees goed de bijsluiter die is er niet voor niets.

Als je begint met het slikken van de pil op de eerste dag van je menstruatie, is de pil meteen werkzaam. Als je op een ander tijdstip in je cyclus begint, moet je de eerste zeven dagen aanvullende voorbehoedsmiddelen gebruiken. Dit staat ook in de bijsluiter van je pil. Toegevoegd na 1 minuut: Hier een citaat uit de folder van het Nederlands Huisartsengenootschap over het gebruik van de pil: Nog een citaat uit de patiëntenbrief van het Nederlands Huisartsengenootschap: "Wanneer ben je tegen zwangerschap beschermd? Wanneer je de pil op de juiste manier inneemt, is de kans op zwangerschap uiterst klein. Als je op de eerste dag van de menstruatie met je eerste pilstrip begint, ben je vanaf dat moment tegen zwangerschap beschermd. Wanneer je op een andere dag begint, ben je niet direct beschermd. Gebruik dan gedurende de eerste zeven dagen dat je de pil slikt ook nog een condoom als je wilt vrijen. Wanneer je de pil steeds op tijd inneemt, ben je voortdurend beschermd. Ook tijdens de stopweek ben je dan veilig. Soms is er in de stopweek weinig of geen bloedverlies. Het kan ook voorkomen dat je tussendoor wat bloed verliest, terwijl je nog niet in een stopweek bent. Ook dan ben je tegen zwangerschap beschermd (mits je geen pillen vergeten hebt). De pil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa)." Toegevoegd na 2 minuten: Zie ook: http://www.goeievraag.nl/vraag/vanaf-pil-betrouwbaar-zwangerschap-begint.317762 Toegevoegd na 4 minuten: Dus niet pas na anderhalve maand, zes weken, één volledige cyclus, of vier weken. In principe geldt dit voor elke pil, maar lees ajb de bijsluiter voordat je begint, zodat je ook weet wat je moet doen als je bijvoorbeeld een keer een pil vergeet, of er nog interacties zijn met andere geneesmiddelen die je gebruikt, en wat de bijwerkingen zijn.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100